Topscorers: Jip Dicke zit haar oudere zus Pien op de hielen

In de Tulp Hoofdklasse Dames werkten de zusjes Jip en Pien Dicke flink aan hun doelpuntenproductie, terwijl Boris Burkhardt in de Tulp Hoofdklasse Heren een mijlpaal bereikte. In de beide Promotieklassen is er na dit weekend een nieuwe koploper op de topscorerslijst.

Tulp Hoofdklasse Dames

Afgelopen zondag stonden de zusjes Dicke tegenover elkaar tijdens HDM-SCHC (2-3). Beide veelscorende spitsen lieten zich met elk twee doelpunten duidelijk gelden. Pien Dicke tilde haar competitietotaal namens SCHC naar acht, haar jongere zus Jip volgt op kleine afstand met zeven treffers namens HDM. Laatstgenoemde is nog één doelpunt verwijderd van een nieuw persoonlijk record. Dat komt uit het seizoen 2020-2021, toen ze acht keer scoorde namens de Haagse club.

Achter lijstaanvoerder Yibbi Jansen (elf goals) en Frédérique Matla (tien) evenaarde Joosje Burg afgelopen zondag met haar goal tegen Amsterdam (2-1 winst) haar meest productieve seizoen tot nu toe. Ze staat nu op negen treffers, evenveel als in elk van de twee voorgaande seizoenen.

Topscorers na speelronde 9

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Yibbi Jansen SCHC 10 1 11
Frédérique Matla Den Bosch 5 4 1 10
Fay van der Elst Amsterdam 8 1 9
Joosje Burg Den Bosch 6 3 9 (+1)
Michelle Fillet Amsterdam 5 2 1 8 (+1)
Pien Dicke SCHC 8 8 (+2)
Jip Dicke HDM 3 4 7 (+2)

 

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

De bovenste zes spelers van de topscorerslijst in de Tulp Hoofdklasse Heren kwamen tijdens de voorbije achtste speelronde allemaal tot scoren. Bovenaan het klassement heeft Jip Janssen gezelschap gekregen van de nieuwe topscorer aller tijden van de Hoofdklasse, Jeroen Hertzberger. De aanvaller van Rotterdam kende met zijn twee doelpunten tegen HDM (4-0) een historische dag: hij verbeterde het eeuwige doelpuntenrecord van Roderick Weusthof.

Boris Burkhardt, de meest trefzekere speler van Amsterdam dit seizoen. Foto: Bart Scheulderman

In de subtop deed Boris Burkhardt goede zaken. De aanvaller nam beide goals van Amsterdam voor zijn rekening tijdens de 5-2 nederlaag bij Kampong. Burkhardt staat nu op negen treffers in dit seizoen. Zijn eerste doelpunt tegen Kampong was zijn vijftigste doelpunt in de Hoofdklasse, allemaal gemaakt in dienst van Amsterdam.

Topscorers na speelronde 8

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jip Janssen Kampong 1 10 0 11 (+1)
Jeroen Hertzberger Rotterdam 5 4 2 11 (+2)
Sam Lane Oranje-Rood 5 5 0 10 (+1)
Boris Burkhardt Amsterdam 3 5 1 9 (+2)
Timo Boers Den Bosch 0 7 0 7 (+1)
Thibeau Stockbroekx Oranje-Rood 7 0 0 7 (+1)
Joep Troost Pinoké 2 4 0 6

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Bo van Kempen is na acht speelrondes de nieuwe topscorer in de Promotieklasse Dames. Ze strafcornerspecialiste van koploper MOP scoorde één keer in de uitwedstrijd tegen Ring Pass (1-3 zege) en staat nu op zes treffers, eentje meer dan concurrenten Nicola Pluta (Leiden) en ploeggenote Lisa van Ierland.

Tijdens de voorbije speelronde slaagde geen enkele speelster erin meer dan één keer te scoren. Freeke van Dongen (Push) en Sabine van den Eijnden (Victoria) melden zich met elk vier treffers in de subtop van het schuttersklassement.

Topscorers na speelronde 8

SPEELSTER CLUB GOALS
Bo van Kempen MOP 6 (+1)
Nicola Pluta Leiden 5
Lisa van Ierland MOP 5
Helen Jacobs HIC 4
Mylee Vos de Mooij Laren 4
Freeke van Dongen Push 4 (+1)
Sabine van den Eijnden Victoria 4 (+1)

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Hurley’s Hjalmar Voskuil is na acht speelronden de nieuwe topscorer in de Promotieklasse Heren. Hij maakte afgelopen zondag zijn negende doelpunt van het seizoen in de met 3-6 gewonnen uitwedstrijd tegen Cartouche. In dat duel maakte Voskuils ploeggenoot Indra Aerts overigens een hattrick.

In de subtop produceerde goalgetter David Blom zijn zesde doelpunt van het seizoen voor Nijmegen. Hij staat daarmee in de brede groep van vijf spelers, op drie doelpunten afstand van lijstaanvoerder Voskuil.

Topscorers na speelronde 8

SPELER CLUB GOALS
Hjalmar Voskuil Hurley 9 (+1)
Stijn Draaijer Ede 8
Noud Borsten Push 8
Martijn van Grimbergen Cartouche 6
Tijn Stuve Nijmegen 6
David Blom Nijmegen 6 (+1)
Jelmer Uildriks SCHC 6
Cédric Terwel SCHC 6

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...