Topscorers: Krekelaar voor het eerst in de dubbele cijfers

Na de dubbele competitieronden van de afgelopen week heeft de Tulp Hoofdklasse Dames met Den Bosch-spits Frédérique Matla een nieuwe topscorer gekregen. Bij de mannen vond Pinoké-aanvaller Joep Troost aansluiting in de jacht op lijstaanvoerder Jip Janssen, die zijn koppositie verder verstevigde.

Tulp Hoofdklasse Dames

De vrouwen van koploper Den Bosch maakten tijdens het dubbelweekend in de Tulp Hoofdklasse negen doelpunten in twee wedstrijden. Vijf daarvan kwamen van de stick van Frédérique Matla, die in rap tempo in topvorm raakt. De spits heeft na vijftien speelronden nu achttien keer gescoord, vier keer vaker dan naaste concurrent Yibbi Jansen. Ook Amsterdam-aanvaller Fay van der Elst kon met drie treffers terugkijken op een geslaagd dubbelweekend.

Matla’s ploeggenote Maartje Krekelaar kon een persoonlijk succesje vieren. De ervaren aanvaller maakte in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Hurley (4-1 zege) haar tiende competitiedoelpunt van het seizoen, een nieuw persoonlijk record. Niet eerder was het haar gelukt om in één Hoofdklasse-seizoen de dubbele cijfers te halen. In 2021-2022 kwam ze tot negen doelpunten.

Topscorers na 15 speelronden

SPEELSTER CLUB VD SC SB GOALS
Frédérique Matla Den Bosch 7 10 1 18 (+5)
Yibbi Jansen SCHC 1 12 1 14 (+1)
Fay van der Elst Amsterdam 12 1 1 14 (+3)
Joosje Burg Den Bosch 8 3 11 (+1)
Michelle Fillet Amsterdam 6 3 2 11 (+1)
Maartje Krekelaar Den Bosch 8 2 10 (+1)
Pien Dicke SCHC 9 1 10 (+1)

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Jip Janssen tilde zijn doelpuntentotaal in dit seizoen naar zeventien met zijn rake strafcorner in de verloren topper tegen Bloemendaal (3-1) van vorige week vrijdag. Daarmee liep hij uit op zijn naaste concurrenten Sam Lane (Oranje-Rood) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam), die niet tot scoren kwamen.

Thierry Brinkman (rechts) voerde zijn competitietotaal afgelopen weekend op naar elf treffers. Foto: Bart Scheulderman

Pinoké-aanvaller Joep Troost deed goede zaken door vrijdag beide doelpunten tegen naaste buur Amsterdam (2-0) voor zijn rekening te nemen. De spits staat nu op twaalf treffers in zijn eerste seizoen bij de Steekneuzen en heeft aansluiting gevonden met de meest productieve spelers in de Tulp Hoofdklasse. In de subtop voerden Thierry Brinkman (Bloemendaal) en Timo Boers (Den Bosch) hun productie ook verder op met elk twee doelpunten.

Topscorers na 15 speelronden

SPELER CLUB VD SC SB GOALS
Jip Janssen Kampong 1 15 1 17 (+1)
Sam Lane Oranje-Rood 7 8 0 15
Jeroen Hertzberger Rotterdam 8 4 2 14
Boris Burkhardt Amsterdam 5 7 1 13
Joep Troost Pinoké 6 6 0 12 (+2)
Thierry Brinkman Bloemendaal 11 0 0 11 (+2)
Timo Boers Den Bosch 0 10 1 11 (+2)

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

MOP’s Bo van Kempen nam afgelopen zondag wat afstand van haar belagers: ze maakte in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Nijmegen haar elfde doelpunt van het seizoen, uit een strafcorner. Van Kempen scoorde alweer voor de derde speeldag op rij sinds de hervatting van de competitie begin maart.

In de brede middenmoot maakt jeugdinternational Noor Knoop de laatste weken naam voor zichzelf. De behendige middenvelder van Huizen kwam in de laatste drie speelronden telkens tot scoren voor de nummer twee van de ranglijst: twee keer tegen MOP (1-2 zege), één keer tegen Groningen (2-3 verlies) en één keer tegen Victoria (0-2 zege).

Topscorers na 15 speelronden

SPEELSTER CLUB GOALS
Bo van Kempen MOP 11 (+1)
Nicola Pluta Leiden 8
Claire Moerman Victoria 8
Freeke van Dongen Push 7 (+1)
Lise Bom Ring Pass 7 (+1)
Lotte de Koning HIC 6 (+1)
Mylee Vos de Mooij Laren 6 (+1)
Lisa van Ierland MOP 6 (+1)
Maaike de Vries Ring Pass 6 (+1)

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

In een heerlijk doelpuntrijk duel met Voordaan pakte Hurley afgelopen zondag de volle buit: het werd 3-5 in Groenekan. Hurley’s goalgetter Indra Aerts zette zijn ploeg in die wedstrijd op het goede spoor door de eerste twee Amsterdamse treffers voor zijn rekening te nemen. Hij staat nu op vijftien doelpunten in deze competitie, drie meer dan de drie spelers die de tweede plek delen: Stijn Draaijer (Ede), ploeggenoot Hjalmar Voskuil en Noud Borsten (Push).

Topscorers na 15 speelronden

SPELER CLUB GOALS
Inda Aerts Hurley 15 (+2)
Stijn Draaijer Ede 12
Hjalmar Voskuil Hurley 12
Noud Borsten Push 12 (+1)
Foppe Houting Gooische 10 (+1)
Tijn Stuve Nijmegen 10
David Blom Nijmegen 10

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...