Topscorers PK: David Blom schiet weer met scherp voor Nijmegen

Na twee speelronden in de Promotieklasse Heren heeft David Blom zijn vaste stekje aan kop van de topscorerslijst veroverd. De spits van Nijmegen droeg met twee treffers bij aan een 1-3 uitzege op het veld van Push. Bij de vrouwen maakte de 16-jarige MOP-aanvaller Frederique Vernooij als enige meer dan één doelpunt tijdens de tweede speelronde.

Promotieklasse Dames

De strijd om de topscorerstitel in de Promotieklasse Dames komt nog niet bepaald van de grond. Na twee speelronden hebben slechts drie speelsters vaker dan één keer gescoord. Vorige week scoorde Sam Luttmer twee keer namens Huizen, afgelopen zondag maakte de 16-jarige Frederique Vernooij van MOP twee doelpunten in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Leiden, die de ploeg uit Vught met 5-1 won.

Ook Simone van Daal staat op twee treffers. Zij verdubbelde haar totaal afgelopen zondag tijdens de 3-1 zege op Klein Zwitserland. Eerder scoorde ze ook al in de uitwedstrijd tegen Leonidas (0-3) op de eerste speeldag.

Topscorers na de tweede speelronde (top10)

SPEELSTER CLUB GOALS
Sam Luttmer Huizen 2
Frederique Vernooij MOP 2
Simone van Daal Ring Pass 2
Liz Klompmaker Groningen 1
Floks van der Beek Groningen 1
Roos van Buuren HIC 1
Helen Jacobs HIC 1
Melle Vaessen Huizen 1
Myrthe van Kesteren Huizen 1
Dirkie Chamberlain Huizen 1
Meike Tjaberinga KZ 1

 

De vrouwen van MOP herstelden zich tegen Leiden van de eerdere 4-1 nederlaag tegen Huizen op de eerste speeldag. Foto: MOP

Promotieklasse Heren

In de Promotieklasse Heren waren Teun van Pelt (Tilburg), David Blom (Nijmegen) en Noud Borsten ook in de tweede speelronde trefzeker. Van Pelt maakte het Tilburgse doelpunt tegen Ede (1-1), Blom schoot op bezoek bij Push (1-3 zege) twee keer raak uit een strafcorner. Beide spelers voeren nu de topscorerslijst aan met drie goals. Blom kroonde zich vorig seizoen nog tot topscorer van de reguliere Promotieklasse met 24 goals. Borsten maakten namens Push de enige treffer in de ontmoeting met Nijmegen.

Net als tijdens de eerste speelronde kwamen Jip Dassen (Gooische), Conor Empey (SCHC) en Martijn van Grimbergen (Cartouche) ook in hun tweede competitieduel tot scoren. Zij staan nu op twee doelpunten.

Topscorers na de tweede speelronde

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 3
Teun van Pelt Tilburg 3
Noud Borsten Push 3
Manuel Verga Almere 2
Friso van Hooft Cartouche 2
Martijn van Grimbergen Cartouche 2
Jip Dassen Gooische 2
Borja Llorens Hurley 2
Hjalmar Voskuil Hurley 2
Tijn Stuve Nijmegen 2
Conor Empey SCHC 2
Filip Scheepens Voordaan 2

Wat vind jij? Praat mee...