Topscorers PK: Janneke van de Venne nieuwe topschutter

Tijdens de laatste speelronde van 2022 heeft Janneke van de Venne, aanvaller van Oranje-Rood, de koppositie op de topscorerslijst van de Promotieklasse Dames veroverd. Bij de mannen vielen er twee hattricks te noteren en voerde topschutter David Blom van Nijmegen zijn productie verder op.

Promotieklasse Dames

De laatste speelronde van de eerste competitiehelft leverde een wisseling van de wacht op in de top van het topscorersklassement. Janneke van de Venne maakte in de thuiswedstrijd van Oranje-Rood tegen MOP (3-3) twee doelpunten en staat nu met acht treffers alleen bovenaan de ranglijst.

Het verschil met de achtervolgers is miniem: zo maakten Dhymara Lacroes (Almere) en Daphne Voormolen (Victoria) elk hun zevende doelpunt van dit seizoen.  In de subtop behielden Roos Weers (HIC) en Bo van Kempen (MOP) aansluiting met hun respectievelijk zesde en vijfde competitiegoal van het seizoen.

SPEELSTER CLUB GOALS
Janneke van de Venne Oranje-Rood 8
Dhymara Lacroes Almere 7
Liz Klompmaker Groningen 7
Daphne Voormolen Victoria 7
Roos Weers HIC 6
Amber Folmer Huizen 6
Tess Olde Loohuis MOP 6
Bo van Kempen MOP 5
Thirsa Kho Oranje-Rood 5

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Twee spelers waren afgelopen zondag goed voor een hattrick op de laatste speelronde van 2022. SCHC-speler Cédric Terwel schoot drie keer raak in de thuiswedstrijd tegen Cartouche (4-2) en Jordi Schramel (Laren) maakte er drie in de spectaculaire uitwedstrijd tegen Push (4-7). Terwel staat na zijn hattrick in de dubbele cijfers (tien treffers), Schramel tilde zijn productie van vijf naar acht treffers.

David Blom is nog altijd topscorer van de Promotieklasse Heren. De aanvaller van Nijmegen pikte zijn goaltje mee in de uitwedstrijd tegen Ring Pass (1-1). Met zijn veertiende goal van het seizoen vergrootte hij het gat met Almere’s Joep Troost, die tegen Hurley niet tot scoren kwam (0-1).

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 14
Joep Troost Almere 11
Mats Dicke Cartouche 10
Foppe Houting Gooische 10
Cédric Terwel SCHC 10
Kenny Bain Laren 9
Rick Doorenbos Victoria 9

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...