Topscorers PK: Sam Luttmer wijst titelfavoriet Huizen de weg

Net als vorig seizoen kende de Promotieklasse Dames een zeer rustige eerste speeldag qua doelpuntenproductie. Alleen Sam Luttner (Huizen) scoorde meer dan één keer. Bij de mannen was er met 32 doelpunten in zes wedstrijden beduidend meer vuurwerk. Vijf spelers voeren daar met twee treffers de topscorerslijst aan.

Promotieklasse Dames

De eerste speelronde in de Promotieklasse Dames leverde – net als vorig seizoen – slechts zestien treffers op, met ook nog eens vijftien verschillende doelpuntenmakers. Alleen Sam Luttmer van Huizen slaagde erin meer dan één keer te scoren.

De talentvolle middenvelder, ook spelend voor Oranje Meisjes U18, benutte in het thuisduel met MOP (4-1 zege) een strafcorner en schoot daarna ook nog raak vanaf de strafbalstip. Een prima competitiestart voor Luttmer, die vorig seizoen goed was voor zeven doelpunten in de reguliere competitie van de Promotieklasse.

Topscorers na de eerste speelronde

SPEELSTER CLUB GOALS
Sam Luttmer Huizen 2
Roos van Buuren HIC 1
Melle Vaessen Huizen 1
Myrthe van Kesteren Huizen 1
Meike Tjaberinga KZ 1
Mylee Vos de Mooij Laren 1
Anke Quast Leiden 1
Lisa van Ierland MOP 1
Emma Sophie Hessler Nijmegen 1
Lobke van Nistelrooij Push 1
Lieve Jacobs Push 1
Lise Blom Ring Pass 1
Maaike de Vries Ring Pass 1
Simone van Daal Ring Pass 1
Julia Verschoor Victoria 1

 

Huizen Dames 1, de eerste koploper in de Promotieklasse van dit seizoen. Foto: instagram Huizen Dames 1

Promotieklasse Heren

In de eerste zes wedstrijden in de Promotieklasse Heren maakten vijf spelers al meteen twee doelpunten. Eén van hen, Friso van Hooft, droeg met zijn treffers bij aan een spectaculaire comeback van Cartouche tegen Voordaan. De ploeg uit Leidschendam knokte zich knap terug na een 0-4 achterstand en hield uiteindelijk nog een puntje over aan de thuiswedstrijd: 4-4.

Noud Borsten (Push) en Teun van Pelt (Tilburg) beleefden nog meer plezier van hun twee goals. Zij zagen hun teams winnen van respectievelijk Hurley (2-3) en Gooische (2-3). Spits Van Pelt maakte zonder twijfel het mooiste doelpunt van het weekend: hij nam bij een 1-1 tussenstand een hoge voorzet in de cirkel aan, hield de bal een paar keer hoog op zijn stick om vervolgens met een harde smash te scoren.

Nijmegen-spits David Blom, vorig seizoen topscorer in de Promotieklasse Heren met 24 treffers, pakte zijn eerste doelpuntje ook meteen mee. De aanvaller schoot zijn ploeg op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Xenios (4-0). Sinds mei 2022 scoorde Blom in 22 (!) van de laatste 25 competitieduels van Nijmegen.

Topscorers na de eerste speelronde

SPELER CLUB GOALS
Friso van Hooft Cartouche 2
Borja Llorens Hurley 2
Noud Borsten Push 2
Teun van Pelt Tilburg 2
Filip Scheepens Voordaan 2

1 Reactie

  1. vinceloopgraaf

    Leuk


Wat vind jij? Praat mee...