Topscorers: vrouwen SCHC stapelen hattrick op hattrick

SCHC-spits Pien Dicke is na zes speelronden de nieuwe topscorer in de Hoofdklasse Dames met acht treffers. Bij de mannen is de koppositie van Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger nog altijd onbedreigd. Hij tilde zijn productie naar vijftien goals in zeven duels. Een treetje lager, in de Promotieklasse Heren, deden David Blom (Nijmegen) en Bram Weers (SCHC) opnieuw van zich spreken.

Hoofdklasse Dames

De vrouwen van SCHC zijn niet alleen koploper in de Hoofdklasse Dames, ze domineren dit seizoen ook de topscorerslijst. Pien Dicke (acht), Yibbi Jansen (zeven) en Ginella Zerbo (zes) waren samen al goed voor 21 van de dertig treffers van de ploeg uit Bilthoven.

Dicke liet afgelopen zaterdag haar tweede hattrick van het seizoen aantekenen in de met 8-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Klein Zwitserland. De laatste zes hattricks in de Hoofdklasse Dames kwamen stuk voor stuk van de stick van SCHC-speelsters: behalve de twee van Dicke maakten ook Jansen en Zerbo elk twee keer drie goals in een wedstrijd.

Voor de 23-jarige Dicke was het alweer haar vierde hattrick in competitieverband voor SCHC, stuk voor stuk in thuiswedstrijden. Eerder produceerde ze in de seizoenen 2019-2020 en 2021-2022 al eens een hattrick voor de ploeg uit Bilthoven.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Pien Dicke SCHC 8 8
Yibbi Jansen SCHC 1 5 1 7
Michelle Fillet Amsterdam 5 1 6
Ginella Zerbo SCHC 6 6
Felice Albers Amsterdam 4 4
Fay van der Elst Amsterdam 4 4
Demi Hilterman Bloemendaal 4 4
Gitte Michels Hurley 3 1 4

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

 

Tulp Hoofdklasse Heren

In het spoor van Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger, die zondag één treffer toevoegde aan zijn seizoenstotaal, breidden strafcornerspecialisten Aki Käppeler (Klein Zwitserland) en Alexander Hendrickx (Pinoké) hun productie verder uit met elk één doelpunt. In de subtop van het klassement meldde Marco Miltkau van KZ zich met zes treffers. De Duitser scoorde alweer voor de derde speelronde op rij.

Door zijn treffer tegen Schaerweijde (3-1 zege) hield KZ-speler Käppeler zijn scorereeks vanaf de competitiestart in stand. Hij scoorde in elk van de eerste zeven speelronden van dit seizoen en was bovendien ook tijdens de laatste speelronde van de vorige jaargang trefzeker. Dat betekent dus een scorereeks van acht competitieduels op rij voor de Amerikaan.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
Jeroen Hertzberger Rotterdam 5 8 2 15
Aki Käppeler KZ 0 9 0 9
Alex Hendrickx Pinoké 0 9 0 9
Jip Janssen Kampong 0 7 0 7
Thierry Brinkman Bloemendaal 6 0 0 6
Duco Telgenkamp Kampong 6 0 0 6
Marco Miltkau KZ 5 0 1 6

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

 

Promotieklasse Dames

Weinig beweging in de top van het schuttersklassement, waarin Groningen-aanvaller Liz Klompmakers nog altijd bovenaan staat. De zes wedstrijden van de vijfde speelronde in de Promotieklasse leverde afgelopen zondag slechts achttien doelpunten op. Na dertig wedstrijden in dit seizoen werd er 105 keer gescoord, een ietwat tegenvallend gemiddelde van 3,5 goal per duel.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 6
Tess Olde Loohuis MOP 5
Dhymara Lacroes Almere 3
Roos Weers HIC 3
Karlinde van Arendonk Huizen 3
Fleur Snijders Laren 3
Janneke van de Venne Oranje-Rood 3
Charlotte Schrijvers Oranje-Rood 3
Anouk Gommers Were Di 3

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

 

Promotieklasse Heren

David Blom van lijstaanvoerder Nijmegen voegde afgelopen zondag tegen Cartouche (6-2 zege) opnieuw een doelpunt toe aan zijn totaal en voert samen met Bram Weers (SCHC) de topscorerslijst in de Promotieklasse Heren aan. Blom is de enige speler die nog in alle vijf speelronden tot scoren kwam.

David Blom wordt geknuffeld na één van zijn zeven doelpunten van dit seizoen. Foto: Jeroen Meuwsen/Orange Pictures

Achter Blom en Weers maakten ook SCHC-spelers Cédric Terwel en Conor Empey progressie op de topscorerslijst met elk één treffer. Weers, Terwel en Empey waren dit seizoen samen al goed voor zeventien van de 26 Bilthovense doelpunten. Met dat aantal is SCHC voorlopig de meest productieve ploeg in de Promotieklasse.

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 7
Bram Weers SCHC 7
Joep Troost Almere 6
Mats Dicke Cartouche 5
Thomas Vis Laren 5
Cédric Terwel SCHC 5
Conor Empey SCHC 5

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...