Topscorers: Matla evenaart doelpuntentotaal Vorstenbosch

In de Hoofdklasse Dames voegden de goalgetters van SCHC gretig weer wat doelpunten toe aan hun totaal, terwijl bij de heren Kampong-verdediger Jip Janssen aansluiting vond bij de concurrenten van koploper Jeroen Hertzberger. In de Promotieklasse Dames was er een hoofdrol voor Janneke van de Venne (Oranje-Rood) en voegden Joep Troost (Almere) en Conor Empey (SCHC) zich bij de lijstaanvoerders.

Hoofdklasse Dames

Na zeven speelronden delen drie speelsters van SCHC de koppositie op de topscorerslijst: Pien Dicke, Ginella Zerbo (twee goals tegen HGC) en Yibbi Jansen waren dit seizoen alle drie al goed voor acht competitietreffers. Zij verzorgden samen tweederde van de complete productie van SCHC in dit hoofdklasseseizoen.

Den Bosch-spits Frédérique Matla verdubbelde haar competitietotaal in de uitwedstrijd tegen Bloemendaal (1-9) met een hattrick en staat nu op zes treffers. De 25-jarige aanvaller tilde haar aantal officiële treffers voor Den Bosch naar 179 en evenaarde daarmee de productie van oud-speelster en huidige bestuurslid Vera Vorstenbosch (2003-2016). In de historie van de Brabantse club maakten alleen Ageeth Boomgaardt (202), Mijntje Donners (348) en Maartje Paumen (474) nóg meer doelpunten op het hoogste niveau.

Matla aan de bal tegen Bloemendaal, één van haar favoriete tegenstanders in de Hoofdklasse. Foto: Koen Suyk

Voor Matla was het de eerste hattrick van het seizoen. Na een – voor Matlaanse begrippen – stroeve competitiestart scoorde de Oranje-international inmiddels alweer vier keer op rij in de Hoofdklasse. Bloemendaal toonde zich opnieuw een gewillig slachtoffer van Matla, die nu al negen keer op rij kon scoren tegen de Mussen en in die reeks zestien doelpunten liet aantekenen.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Pien Dicke SCHC 8 8
Yibbi Jansen SCHC 1 5 2 8
Ginella Zerbo SCHC 7 1 8
Michelle Fillet Amsterdam 5 1 6
Frédérique Matla Den Bosch 3 3 6
Fay van der Elst Amsterdam 5 5
Felice Albers Amsterdam 5 5
Demi Hilterman Bloemendaal 5 5
Gitte Michels Hurley 3 2 5

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

In de Tulp Hoofdklasse Heren kwam Jeroen Hertzberger voor de vierde speelronde op rij tot scoren. Hij verhoogde zijn competitietotaal met één treffer tegen Kampong (4-3 verlies) naar zestien. Dat zijn nog maar twee goals minder dan zijn totaal van het complete vorige seizoen.

Alexander Hendrickx (Pinoké) en Aki Käppeler (KZ) kwamen afgelopen weekend niet tot scoren en zagen zo Jip Janssen op gelijke hoogte komen. De strafcornerspecialist van Kampong schoot tegen Rotterdam één keer raak vanaf kopcirkel en benutte ook nog een strafbal. Hij staat nu op negen goals in deze competitie.

Kenmerkende pose voor Jip Janssen, die dit seizoen alweer negen keer raak schoot voor koploper Kampong. Foto: Willem Vernes

Duco Telgenkamp (Kampong) en Thierry Brinkman (Bloemendaal) zijn voorlopig de spelers met de meeste velddoelpunten in dit seizoen. Beide aanvallers schoten al zeven keer raak uit veldspel.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
Jeroen Hertzberger Rotterdam 6 8 2 16
Jip Janssen Kampong 0 8 1 9
Aki Käppeler KZ 0 9 0 9
Alexander Hendrickx Pinoké 0 9 0 9
Duco Telgenkamp Kampong 7 1 0 8
Thierry Brinkman Bloemendaal 7 0 0 7
Trent Mitton Amsterdam 6 0 0 6
Maico Casella HGC 1 5 0 6
Marco Miltkau KZ 5 0 1 6
Sam Lane Oranje-Rood 3 2 1 6
Tjep Hoedemakers Rotterdam 6 0 0 6

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Aan kop van de topscorerslijst heeft Liz Klompmakers (Groningen) gezelschap gekregen van Janneke van de Venne. De speelster van Oranje-Rood schoot zondag drie keer raak in de met 7-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Were Di. Daarmee verdubbelde ze haar productie van dit seizoen.

Door de ruime zege mag Oranje-Rood zich samen met Groningen de meest productieve ploeg in de Promotieklasse noemen (negentien goals). Bij Groningen, dat met 2-0 zegevierde tegen HIC en de zesde zege op rij boekte, meldde Floks van der Beek zich met haar derde goal van het seizoen in de subtop van het topscorersklassement.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmakers Groningen 6
Janneke van de Venne Oranje-Rood 6
Tess Olde Loohuis MOP 5
Karlinde van Arendonk Huizen 4
Thirsa Kho Oranje-Rood 4
Dhymara Lacroes Almere 3
Floks van der Beek Groningen 3
Roos Weers HIC 3
Amber Folmer Huizen 3
Fleur Snijders Laren 3
Charlotte Schrijvers Oranje-Rood 3
Anouk Gommers Were Di 3

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Almere bezorgde koploper Nijmegen afgelopen zondag de eerste nederlaag van het seizoen (3-2). Bij Almere verzorgden Joep Troost (één goal) en Manuel Verga (twee) de doelpunten. Troost scoorde alweer voor de vijfde speelronde op rij. De spits gaat nu samen met David Blom (Nijmegen) en het SCHC-duo Bram Weers en Conor Empey aan de leiding in de strijd om de topscorerstitel. Empey maakte beide doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Ring Pass Delft (2-0).

In de subtop is het dringen geblazen: zowel Mats Dicke (Cartouche), Foppe Houting (Gooische) en Rick Doorenbos (Victoria) kwamen tot scoren en houden zo aansluiting met de bovenste vier in het klassement.

SPELER CLUB GOALS
Joep Troost Almere 7
David Blom Nijmegen 7
Bram Weers SCHC 7
Conor Empey SCHC 7
Manuel Verga Almere 6
Mats Dicke Cartouche 6
Rick Doorenbos Victoria 6
Foppe Houting Gooische 5
Thomas Vis Laren 5
Cédric Terwel SCHC 5

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...