Topscorerslijsten: bliksemstart voor Fay van der Elst

Na twee speelronden in de Tulp Hoofdklasse Dames staat Fay van der Elst al op vijf doelpunten. De spits van Amsterdam ligt daarmee op koers voor een nieuw persoonlijk record. Bij de mannen is Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger met vier goals als vanouds uit de startblokken geschoten. Hij kan gaan aftellen richting een historische moment in de Hoofdklassehistorie.

Tulp Hoofdklasse Dames

Na haar hattrick in het thuisduel met Rotterdam (9-0) was Fay van der Elst afgelopen zondag opnieuw trefzeker voor Amsterdam. In het uitduel met Tilburg profiteerde ze twee keer van knap voorbereidend werk van Felice Albers om de landskampioen zo nog aan een punt te helpen (2-2).

De 25-jarige spits voert nu met vijf doelpunten de topscorerslijst in de Tulp Hoofdklasse Dames aan. Haar bliksemstart is opmerkelijk, want daarmee heeft ze nu al bijna haar productie van het gehele vorige seizoen (zeven treffers) geëvenaard. Een aanscherping van haar persoonlijk record ligt in het verschiet voor Van der Elst: in het seizoen 2021-2022 kwam ze tot acht doelpunten bij Amsterdam.

Topscorers na de tweede speelronde

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOTAAL
Fay van der Elst Amsterdam 4 1 5
Frédérique Matla Den Bosch 1 1 1 3
Gitte Michels Hurley 1 2 3
Kari Stam Pinoké 3 3
Yibbi Jansen SCHC 3 3
Michelle Fillet Amsterdam 1 1 2
Maria Verschoor Amsterdam 2 2
Tessa Beetsma HDM 1 1 2
Jip Dicke HDM 1 1 2
Mea de Vries Kampong 2 2
Mette Winter SCHC 2 2
Mikki Roberts Tilburg 1 1 2

Klik hier voor de volledige lijst met alle doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Twee wedstrijden gespeeld, vier doelpunten gemaakt. Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger heeft de lijn van vorig seizoen, toen hij met 36 doelpunten topscorer van de Hoofdklasse werd, moeiteloos doorgetrokken in de nieuwe jaargang. De 37-jarige doelpuntenmachine krijgt de komende weken helder zicht op het Hoofdklasserecord van Roderick Weusthof, die met 346 goals topscorer aller tijden van de vaderlandse topcompetitie is. De teller van Hertzberger staat inmiddels op 340. De aanvaller is met achttien (!) doelpunten in zijn laatste negen competitiewedstrijden bezig aan een ijzersterke reeks die komende zondag mogelijk een vervolg krijgt tegen het gepromoveerde Laren.

Jeroen Hertzberger: nog zeven doelpunten verwijderd van een nieuw doelpuntenrecord in de Tulp Hoofdklasse. Foto: Willem Vernes

Topscorers na de tweede speelronde

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jeroen Hertzberger Rotterdam 1 2 1 4
Boris Burkhardt Amsterdam 1 2 0 3
Zach Wallace Bloemendaal 3 0 0 3
Sam Lane Oranje-Rood 1 2 0 3
Joep Troost Pinoké 2 1 0 3
Thierry Brinkman Bloemendaal 2 0 0 2
Teun Beins Bloemendaal 0 2 0 2
Karst Timmer HGC 1 1 0 2
Jip Janssen Kampong 0 2 0 2
Jelle Phijffer Kampong 2 0 0 2
Terrance Pieters Kampong 2 0 0 2
Tjep Hoedemakers Rotterdam 1 1 0 2

Klik hier voor de volledige lijst met alle doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Na vier speelronden voert de Duitse Nicola Pluta de topscorerslijst in de Promotieklasse Dames aan. De aanvaller van Leiden schoot twee keer raak in de uitwedstrijd tegen Victoria (0-3), die de nieuwkomer de tweede zege van het seizoen opleverde. Het was de derde wedstrijd op rij waarin Pluta doel trof.

Nicola ‘Iki’ Pluta in actie namens UHC Hamburg, haar vorige club. Foto: Leiden

Behalve Pluta maakten ook Anne Verbeek (Laren) en Maren Eertink (Nijmegen) afgelopen zondag twee doelpunten. Verbeek staat daarmee – samen met haar ploeggenoot Mylee Vos de Mooij – op de tweede plek met drie doelpunten.

Topscorers na de vierde speelronde

SPEELSTER CLUB GOALS
Nicola Pluta Leiden 4
Mylee Vos de Mooij Laren 3
Anne Verbeek Laren 3
Helen Jacobs HIC 2
Sam Luttmer Huizen 2
Melle Vaessen Huizen 2
Fleur Snijders Laren 2
Elena Cosic Leonidas 2
Frederique Vernooij MOP 2
Bo van Kempen MOP 2
Lisa van Ierland MOP 2
Maren Eertink Nijmegen 2
Simone van Daal Ring Pass 2
Lise Bom Ring Pass 2

Klik hier voor de volledige lijst met alle doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Na vier speelronden voert Noud Borsten nog steeds het schuttersklassement in de Promotieklasse Heren aan, al kwam de verdediger van Push afgelopen zondag niet tot scoren. Hjalmar Voskuil van Hurley deed dat wel, drie keer zelfs. Hij had zo een groot aandeel in de 2-5 zege van zijn ploeg op Victoria en staat nu op vijf doelpunten dit seizoen.

Ook Stijn Draaijer (Ede) en Filip Scheepens (Voordaan) staan na vier speelronden op vijf goals: beide spelers scoorden afgelopen zondag twee keer voor hun club. Draaijer kwam als enige speler in de voorbije drie speelronden tot minimaal één treffer.

Topscorers na de vierde speelronde

SPELER CLUB GOALS
Noud Borsten Push 6
Stijn Draaijer Ede 5
Hjalmar Voskuil Hurley 5
Filip Scheepens Voordaan 5
David Blom Nijmegen 4
Pim Haring Tilburg 4

Klik hier voor de volledige lijst met alle doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...