Uitspraak KBHB: Sander Baart niet speelgerechtigd in competitie

Sander Baart mag dit seizoen niet uitkomen voor zijn club Royal Antwerp. Dat meldt de middenvelder dinsdag via social media. Vorige week bleek dat de international per abuis, bij zijn terugkeer in de Belgische competitie niet als lid van de Vlaamse Hockey Liga was in ingeschreven door zijn nieuwe club. Het 1e competitieduel van Antwerp tegen Royal Orée, waarin Baart meespeelde, werd daarom door de KBHB omgezet in een reglementaire nederlaag van 5-0.

Antwerp tekende beroep aan bij de Belgische hockeybond en in afwachting van die uitspraak, blijkbaar met vertrouwen in een positieve afloop, speelde Baart afgelopen zondag mee tegen Dragons. De wedstrijd ging met 3-4 verloren, maar het is niet duidelijk of dit resultaat eveneens zal worden omgezet in een ‘forfait’.

Het is nog onduidelijk op welke manier Baart zijn clubcarrière vervolgt en wat voor gevolgen deze beslissing heeft voor zijn toekomst als international.

Royal Antwerp reageerde met het volgende bericht op de eigen website:

‘Het Controlecomité van de KBHB heeft na het horen van de verschillende partijen en de argumentatie van de raadsman van RAHC de beslissing van de bond gehandhaafd met betrekking tot de spelgerechtigdheid van Sander Baart. Volgens deze uitspraak mag Sander dit seizoen niet voor RAHC spelen. RAHC beraadslaagt zich nu over eventuele volgende stappen.’

SanderBaartFacebook2

 

Lees verder:


1 Reactie

  1. maartenbuis

    Teleurstellende uitspraak van de Belgische Hockeybond. Speler wordt de dupe van een fout van de club. Een boete en punten in mindering was in mijn ogen voldoende straf geweest. Wat zou de uitspraak zijn geweest als het hier een Belgische international betrof ?


Wat vind jij? Praat mee...