Gouden Stick: wat een week voor De Waard en Tukkers

Wat een week is het geworden voor Xan de Waard en Jasper Tukkers. Beide internationals wonnen donderdag de Gold Cup en werden daarnaast uitgeroepen tot uitblinkers van het afgelopen Hoofdklasse-weekend.

SCHC-middenvelder De Waard was – zoals zo vaak dit seizoen – weer overal op het veld te vinden in de topper tegen Amsterdam. De aanvoerder van de ploeg uit Bilthoven was de uitblinker tijdens het gelijkspel (1-1) van de koploper, die al lang en breed zeker is van de play-offs.

Tukkers, ook captain bij zijn team, nam Den Bosch bij de hand in de kraker tegen Klein Zwitserland. De Brabanders stonden in die wedstrijd met 3-0 achter bij rust, maar wonnen uiteindelijk met 4-3. Hierdoor ligt Den Bosch – in tegenstelling tot KZ – nog op play-off-koers.

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...