Hockey op tv: alle camera’s gericht op Haagse clubs

De winterslaap is ten einde: komend weekend wordt de Tulp Hoofdklasse weer hervat. Natuurlijk kun je alle wedstrijden weer volgen vanuit jouw luie stoel. Viaplay zendt alle wedstrijden live uit en licht HGC – Amsterdam op zaterdag en zondag de dubbel op Rotterdam extra uit als wedstrijden van de week. Ook de NOS gaat naar Wassenaar en komt later op de avond met een samenvatting van de wedstrijd op De Roggewoning. 

De spotlights zijn dus zaterdag gericht op het duel tussen HGC en Amsterdam. Het debuut voor Gazellen-coach Suzan Veen – Van der Wielen, die in de winter het roer over nam van Robbert-Jan de Vos. Bij winst doet de thuisploeg uitstekende zaken met oog op de play-offs, maar eenvoudig wordt dat niet. Runner-up Amsterdam heeft dit seizoen pas een keer verloren en heeft tevens na een jaar blessureleed (kruisbandblessure) weer beschikking over international Ilse Kappelle.

Ook zijn we in Bilthoven om verslag te doen van de damestopper tussen SCHC en Den Bosch. SCHC is koploper en na elf speelrondes nog altijd ongeslagen. Landskampioen Den Bosch kende een moeizame seizoensstart, maar staat inmiddels op de derde plek. Ook daar keert een international weer binnen de lijnen: niemand minder dan Frédérique Matla is terug na haar schouderblessure.

Bekijk hier de actuele topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Dames

KZ en HDM

Ook gaan we naar Klein Zwitserland, waar zowel de dames als de heren het opnemen tegen de buren van HDM. De dames van KZ pakten voor de winterstop nog geen enkel punt in elf duels. De Steenbokken zullen dus ieder duel aan moeten grijpen als een finale. Het mannelijke vlaggenschip uit Den Haag staat er veel beter voor; zij staan na twaalf duels zesde. De achterstand op nummer vier Rotterdam is vijf punten, dus om zicht te houden op de top-vier is winst meer dan welkom.

Dat geldt uiteraard ook voor HDM, waar de dames ondanks hun zevende plek nog hopen op het seizoenstoetje waarin zij de laatste twee seizoen acteerden. De heren van HDM zijn 2023 ingegaan als de nummer negen, een plek die zij dolgraag vast willen houden. Slaagt de promovendus daarin, dan hoeven ze aan het eind van de rit geen play-outs te spelen.

Bekijk hier de actuele topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...