Hockey op tv: alle ogen op de damestopper in Bilthoven

De tweede speelronde van de Tulp Hoofdklasses is in aantocht. Eén stijgt qua media-aandacht boven de rest van het speelveld uit: de damestopper tussen SCHC en Den Bosch.

De kraker in Bilthoven krijgt namelijk volop aandacht. De NOS zendt online deze clash rechtstreeks uit, die om 14.00 uur begint aan de Kees Boekelaan. Op Nederland 1, nos.nl en de app van deze omroep is de wedstrijd te zien.

Ook de karavaan van Viaplay reist naar de lommerrijke plaats bij Utrecht, waar wordt voor- en nabeschouwd op dit duel. De presentatie is in handen van Noa Vahle. Ellen Hoog en Macey de Ruiter verzorgen de analyse van dit affiche, dat op de afgelopen EHL ook op het menu stond. Toen won Den Bosch na een veelbesproken shoot-out-serie van SCHC. Een paar weken later veroverde SCHC ten koste van de Brabanders de Gold Cup: 2-1.

Viaplay, dat uiteraard weer alle duels live uitzendt, besteedt zaterdag extra aandacht aan de dubbel op Pinoké. Bij zowel de dames als de heren komt HGC op bezoek. Met name bij de dames is dat een duel om echt even voor te gaan zitten. HGC en Pinoké gelden in de vrouwencompetitie als stevige kanshebbers op de vierde plek, die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs.

De dubbels op Rotterdam en OR

De verslaggevers van hockey.nl zijn uiteraard van de partij op SCHC. Maar dat is lang niet de enige locatie die wij aandoen. Ook bij de dubbel op Rotterdam staan we langs de lijn. Aan de Hazelaarweg spelen de dames tegen HDM en de heren de heerlijke ontmoeting tegen Bloemendaal. Dat laatste duel is een heuse doelpuntengarantie: in de laatste vijf onderonsjes vielen maar liefst 28 goals.

Ook reizen we af naar Eindhoven, waar nu al een zespuntenduel in de kelder van de damescompetitie op het menu staat: OR-Bloemendaal. Als nadis pakken we ook de mannenwedstrijd tussen Oranje-Rood en HDM mee.

Natuurlijk vergeten we ook de Promotieklasse niet. Daar nemen we een kijkje bij de vrouwen van Ring Pass Delft, de verrassende koploper op het tweede niveau. Zij treffen de huidige runner-up: Huizen.


Wat vind jij? Praat mee...