Hockey op tv: Amsterdamse dubbel-derby in de spotlights

De dubbel op Amsterdam tegen Pinoké staat dit Hoofdklasse-weekend vol in de spotlights. Viaplay zet zondag zijn camera’s en analisten neer in het Wagener Stadion. Ook hockey.nl reist af naar het Amsterdamse Bos.

Beide teams van Amsterdam krijgen zondag dus Pinoké op bezoek. Een kans op eerherstel voor de Amsterdamse mannen, die vorige week met 3-0 verloren bij landskampioen Bloemendaal. De dames van Amsterdam zullen juist door willen pakken op de lijn die ze hebben ingezet. De afgelopen drie wedstrijden werden gewonnen door de nummer twee van de Tulp Hoofdklasse, die vorige week met 4-0 van Bloemendaal won.

De mannen van Pinoké wonnen zondag voor het eerst in 2023, door HGC met 2-0 te kloppen. De dames van de Steekneuzen leden de afgelopen twee weken juist puntenverlies en speelden twee keer op rij gelijk (1-1 tegen zowel KZ als HGC).

Viaplay licht Hurley-Den Bosch uit

Viaplay besteedt met een voor- en nabeschouwing ook extra aandacht aan het zaterdagduel tussen Hurley-Den Bosch. Bij dit duel gaat het tussen de nummer drie en vier van de vrouwencompetitie. De NOS zendt deze week geen hockeywedstrijden uit.

Op hockey.nl gaan we dus extra in op de Amsterdamse stadsderby. We zijn in de Hoofdklasse ook present bij de damesduels Rotterdam-Tilburg (op zaterdag) en HDM-Bloemendaal (zondag). In de Promotieklasse nemen we een kijkje in de top. De vrouwen van koploper Oranje-Rood krijgen de nummer drie op bezoek, HIC, een heerlijk affiche. Het verschil tussen beide teams is precies drie punten.


Wat vind jij? Praat mee...