Hockey op tv: damestopper Den Bosch-A’dam in de schijnwerpers

Zondag staat in de Tulp Hoofdklasse Dames de topper tussen Den Bosch en Amsterdam op het programma. Deze wedstrijd staat dan ook vol in de schijnwerpers. Viaplay, dat alle wedstrijden live uitzendt, licht het duel extra uit en ook de NOS staat met camera’s langs het veld aan de Oosterplas.

Op zondagavond is een samenvatting van het duel te zien bij Studio Sport om 18.10 uur op NPO1, maar uiteraard ook op NOS.nl en in de NOS-app. Ook hockey.nl is in Den Bosch om verslag te doen van de altijd boeiende strijd tussen de nummers twee en drie van de Tulp Hoofdklasse Dames.

Nummer drie Den Bosch heeft twee punten achterstand op Amsterdam, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De Bossche formatie hervatte de competitie vorige week met een 3-3 gelijkspel tegen de nog ongeslagen koploper SCHC. Amsterdam won in Wassenaar met 1-3 van HGC. Eerder dit seizoen won Amsterdam het onderlinge duel met de landskampioen met 2-0.

Kelderkraker

Hockey.nl reist zondag ook af naar Groenekan voor de kelderkraker tussen de mannen van Voordaan en Schaerweijde. Hekkensluiter Voordaan incasseerde vorige week een flinke dreun met de 12-0 nederlaag tegen koploper Kampong. Hierdoor is de ploeg van coach Peter Jonker na dertien duels nog altijd zonder punten. Concurrent Schaerweijde, nummer elf op de ranglijst, vijzelde het zelfvertrouwen op door een punt te pakken tegen Oranje-Rood (2-2). Hierdoor bedraagt het verschil tussen de ploeg uit Zeist en Voordaan vijf punten.

Bekijk hier de actuele topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Heren

Ook gaan we naar het Amsterdamse Bos voor de dubbel op Pinoké tegen Rotterdam. Bij de heren zullen de ploegen, beide in de race voor de play-offs, zich willen revancheren voor de valse start van de tweede seizoenshelft. Nummer drie Pinoké verloor vorig weekend op bezoek bij Den Bosch met 4-3 en Rotterdam, vierde op de ranglijst, ging in eigen huis met 5-0 onderuit tegen landskampioen Bloemendaal.

De dames van Pinoké hopen tegen Rotterdam de negatieve reeks een halt toe te roepen. De ploeg van coach Daan Sabel leed vorige week tegen de buren van Hurley (2-1) de vierde nederlaag op rij en staat inmiddels zevende. Rotterdam, dat met 0-1 verloor van Bloemendaal, heeft op haar beurt de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Extra aandacht voor Kampong-duels

De nummer tien op de ranglijst zag namelijk vorig weekend concurrent Kampong in punten gelijkkomen na een 1-1 gelijkspel tegen Tilburg. De Utrechtse formatie ontvangt zaterdagavond Hurley, dat op een play-offplek staat. Het duel op de Klapperboom wordt extra uitgelicht door Viaplay. De uitzending begint om 16.00 uur. Dat geldt ook voor het daaropvolgende mannenduel in de Domstad: Kampong – Amsterdam, waar om 18.30 uur wordt afgeslagen.

Bekijk hier de actuele topscorerslijst van de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...