Hockey op tv: extra aandacht voor SCHC-Pinoké en OR-Kampong

De laatste speelronde in de Tulp Hoofdklasse is aangebroken. Zaterdag wordt het hele mannenprogramma afgewerkt, zondag volgen de dames. Viaplay heeft extra aandacht voor het vrouwenduel tussen SCHC en Pinoké en de mannenstrijd tussen Oranje-Rood en Kampong. 

Viaplay reist op zaterdag af naar Eindhoven, waar Oranje-Rood het opneemt tegen koploper Kampong. De Eindhovenaren verloren vorige week een cruciale kraker tegen Pinoké, waardoor het plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand heeft. Toch zal de ploeg van Jeroen Baart er alles aan doen om de koploper te verslaan om de naar Braxgata vertrekkende Thomas Briels een goed afscheid te gunnen.

Eenvoudig wordt dat niet: koploper Kampong verloor in zijn laatste 22 competitiewedstrijden alleen van Schaerweijde (2-1 op 19 maart) en Bloemendaal (1-3, 16 april). De overige duels in die reeks resulteerden in achttien zeges en twee gelijke spelen.

Tulp Hoofdklasse Dames

In de Tulp Hoofdklasse Dames gaat de extra aandacht naar Bilthoven, voor het duel tussen koploper SCHC en Pinoké. De thuisploeg is in de afgelopen 21 speelronden nog altijd ongeslagen gebleven. Stichtsche kan zelfs de eerste club ooit worden in de Hoofdklasse Dames die twee volledige seizoenen op rij geen enkel duel verliest. Vorig seizoen bleef de ploeg ongeslagen via zestien zeges en zes gelijke spelen.

De verslaggevers van hockey.nl zijn dit weekend ook weer langs de velden te vinden. Op zaterdag brengen we een bezoek aan Voordaan, waar de thuisploeg het opneemt tegen Pinoké. De Amsterdammers zijn bij winst zeker van een plek in de play-offs. Voordaan is al zeker van degradatie. De ploeg van Peter Jonker kreeg dit seizoen in 21 wedstrijden 126 doelpunten om de oren, een gemiddelde van zes goals per duel.

Op zondag zijn we in de Tulp Hoofdklasse Dames te vinden in Tilburg, waar de Brabanders het opnemen tegen Bloemendaal, die ploeg is al zeker van deelname aan de play-outs. Tilburg staat zevende en kan nog klimmen naar de zesde plek. Als dat lukt dan mag de ploeg van Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen zich de op één na beste promovendus noemen. De Mussen hebben al negen wedstrijden op rij niet meer gewonnen in de Hoofdklasse.

Kraker in Bilthoven

Ook brengen we een bezoek aan de Promotieklasse. Daar zijn we aanwezig bij de mannentopper tussen SCHC en Laren. Laren kan kampioen worden, als de ploeg in Bilthoven wint. SCHC heeft ook alles over voor een driepunter: de ploeg maakt nog kans op deelname aan de play-offs naar de Hoofdklasse.


Wat vind jij? Praat mee...