Hockey op tv: veel aandacht voor dubbel op Kampong 

Met nog drie speelrondes te gaan wordt de spanning groter en groter in de Tulp Hoofdklassen. De NOS doet daarom zondag live verslag van het mannenduel tussen Kampong en Pinoké, de camera’s van Viaplay staan opgesteld bij Hurley – HGC (zaterdag) en is ook aanwezig op de Klapperboom. 

Tijdens de twintigste speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren staan de ploegen in de topvijf tegenover elkaar. Koploper Kampong ontvangt nummer vijf Pinoké en Bloemendaal (dat tweede staat) bezoekt nummer vier Oranje-Rood. Kampong en Bloemendaal zijn al zeker van een plek in de play-offs, maar voor Rotterdam (de nummer drie), OR en Pinoké is dat nog geen uitgemaakte zaak. 

Het mannenduel op de Klapperboom zal dan ook live te zien zijn op de NOS (en later in samenvatting tijdens het sportjournaal), terwijl Viaplay samen met analisten Teun de Nooijer en Ellen Hoog uitgebreid aandacht besteedt aan beide duels. Met het duel tussen de dames van Kampong en Bloemendaal als heerlijk opwarmertje. 

Tulp Hoofdklasse Dames

Want ook bij de dames is nog lang niet alles gespeeld. Niet alleen de vierde (en laatste playoff-) plek ligt nog open, ook onderin kan het nog alle kanten op. Viaplay doet zaterdag uitgebreid verslag van Hurley – HGC, met Teun de Nooijer als analist. Mocht de ploeg uit het Amsterdamse bos winnen, kan deelname aan het seizoenstoetje bijna niet meer mis. 

Ook hockey.nl is zondag aanwezig bij de dubbel op de Klapperboom, maar we reizen ook af naar Eindhoven (voor de topper tussen Oranje-Rood en Bloemendaal) en gaan naar Rotterdam. Waar eerst om 12.45 uur de dames het opnemen tegen Klein Zwitserland in een rechtstreeks degradatieduel, waarna later de mannen het ook tegen de Steenbokken opnemen. 

Degradatie voor HBS?

Verder brengen we in de Promotieklasse een bezoek aan de dames en heren van HBS, waar het in Bloemendaal met de vaandelteams (beide hekkensluiter) alles behalve lekker draait. De dames spelen om 12.45 uur tegen Huizen, waar ze moeten winnen, om niet al direct te degraderen. De mannen spelen vervolgens tegen Cartouche, ook die ploeg bungelt (vier wedstrijden voor het einde) onderin de Promotieklasse. Beide ploegen snakken naar de drie punten.


Wat vind jij? Praat mee...