Hockey op tv: Dubbels op B’daal en A’dam in de spotlights

Een week na het ABN AMRO Hockey Weekend gaat het dan echt beginnen voor de clubs uit de Tulp Hoofdklasse Dames en Heren. Zaterdag is de officiële afslag van het seizoen 2023-2024. Dit weekend licht Viaplay de dubbels op Bloemendaal en Amsterdam extra uit als wedstrijden van de week. De NOS zet de camera’s neer bij Kampong-Klein Zwitserland.

Viaplay zendt alle 264 reguliere competitiewedstrijden en de play-offs uit. Net als vorig seizoen is de presentatie van de uitzendingen van de streamingdienst in handen van Noa Vahle en Anne-Greet Haars.

Naast Ellen Hoog en Teun de Nooijer is dit seizoen ook Kim Lammers gestrikt als analist. De Nooijer zal zich in de rol van analist alleen richten op de Tulp Hoofdklasse Heren, omdat hij coach is van de dames van Amsterdam. Daarnaast zullen ook Taeke Taekema en Macey de Ruiter regelmatig aanschuiven om hun visie op de wedstrijden te geven.

Afslag op ’t Kopje

Viaplay start het seizoen zaterdag op ‘t Kopje om 16.00 uur met een voorbeschouwing op het duel tussen de dames van Bloemendaal en SCHC gevolgd door de herenwedstrijd tussen Bloemendaal en Schaerweijde.

Een dag later reist Viaplay af naar het Wagener Stadion waar zowel de dames als heren van Amsterdam tegen Rotterdam spelen. De heren zullen Super Sunday afslaan om 12.15 uur en de dames beginnen om 14.45 uur. De voorbeschouwing begint om 12.15 uur.

De overige hoofdklassewedstrijden zijn eveneens live te volgen via Viaplay. Iedere zondag kun je om 21.00 uur de samenvattingen van alle wedstrijden live bekijken op de streamingdienst.

Naast Viaplay doet ook de NOS Studio Sport verslag van de Tulp Hoofdklasse. Zondag staan de camera’s van de publieke omroep bij het herenduel Kampong-Klein Zwitserland. Een samenvatting van dat duel is later op de dag te zien in de uitzending van NOS Studio Sport op NPO1.

Hockey.nl langs de lijn

Vanzelfsprekend is ook hockey.nl op de velden te vinden. Onze verslaggevers staan dit weekend langs de lijn bij de dubbels op Den Bosch (Den Bosch-Oranje-Rood en Den Bosch-Pinoké), Kampong (Kampong-KZ en Kampong-Oranje-Rood) en Amsterdam (twee keer Amsterdam-Rotterdam).


Wat vind jij? Praat mee...