Play-outs: Bloemendaal en Rotterdam handhaven zich in HK

De dames van Bloemendaal en Rotterdam spelen ook volgend seizoen in de Tulp Hoofdklasse Dames. Beide ploegen wonnen ook hun tweede wedstrijd in de best-of-three van respectievelijk HIC (1-0) en Huizen (3-2).

Rotterdam – Huizen 3-2

De wedstrijd voltrok zich volgens hetzelfde scenario als afgelopen donderdag. Ook dit keer viel de beslissing seconden voor het eindsignaal. En ook ditmaal was ‘de beul’ Annebregt Rietveld. In de laatste minuut sleepte ze de strafcorner snoeihard tegen de touwen. Twee minuten daarvoor was Rietveld ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker, vlak nadat Sam Luttmer via de strafbalstip Huizen op een 2-1 voorsprong had gezet. Maar net als twee dagen geleden kon Huizen die 2-1 voorsprong niet over de streep trekken.

Ook in de heenwedstrijd zegevierde Rotterdam met 3-2, waardoor het hoofdklasseticket voor komend seizoen een feit is. De ploeg uit de havenstad werd in de reguliere competitie elfde en boekte maar vier zeges.

Teleurstelling bij de dames van Huizen na de tweede nederlaag op rij tegen Rotterdam, dat zich hierdoor handhaaft in Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Wessel Dekker/Orange Pictures

Bloemendaal – HIC 1-0

Het doelpunt van Katerina Langedijk in het tweede kwart was voldoende om het duel in Bloemendaals voordeel te beslissen. Net als afgelopen donderdag was Bloemendaal de bovenliggende partij, maar wist de ploeg van coach Jeroen Visser dat overwicht niet uit te drukken in doelpunten. HIC kreeg in het derde kwart de beste mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Joosje Rijpstra schot in kansrijke positie naast. Ook een slotoffensief van HIC waarbij keepster Sophie van Melis naar de kant werd gehaald voor een extra veldspeelster leverde niet de gewilde 1-1 op. In de slotfase liet Bloemendaal nog mogelijkheden onbenut om de score op te voeren.

De eerste wedstrijd eindigde donderdag in een 3-2 zege voor Bloemendaal, dat daarmee een roerige periode afsluit. Anderhalve week geleden werd coach Dave Smolenaars ontslagen, waarna Visser het roer overnam. Visser zou komend seizoen assistent worden van Smolenaars. De komende maanden zal blijken of de interimmer in september ook in de dug-out zit op ’t Kopje.

De dames van Bloemendaal spelen ook volgend seizoen in de Tulp Hoofdklasse Dames na twee zeges op HIC. Foto: Koen Suyk

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de tweede wedstrijd van de play-outs in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen Rotterdam-Huizen en tussen Bloemendaal en HIC.