Bloemendaal op poleposition na winst op HIC

Net als Rotterdam hebben de dames van Bloemendaal de eerste stap gezet naar lijfsbehoud in de Tulp Hoofdklasse. Donderdag werd in Amstelveen promotieklasser HIC met 3-2 verslagen.

Met de overwinning werd een grotere crisis op ‘t Kopje voorlopig bezworen. Vorige week werd coach Dave Smolenaars de laan uitgestuurd negen dagen nadat hij zijn handtekening onder een contractverlenging had gezet. Jeroen Visser werd als interim-coach aangesteld om degradatie via de play-outs te voorkomen.

Bloemendaal kende een droomstart. Na drie minuten kreeg de ploeg een strafcorner die direct werd benut door Demi Hilterman. Het strafcornerkanon zette vlak voor rust ook de 1-2 op het bord nadat Roos Weers verrassend gelijk had gemaakt uit een strafcorner.

HIC viert een treffer tegen Bloemendaal in de eerste wedstrijd van de play-outs in Amstelveen. Foto: Orange Pictures/Hans van der Valk

HIC opnieuw op gelijke hoogte

HIC kwam na rust opnieuw op gelijke hoogte. Dit keer was het Esmée Kras dat een weifelende ingreep van keepster Danique Visser afstrafte. Het doelpunt was ook meteen het laatste aanvallende gevaar van HIC in de wedstrijd.

De Amstelveense ploeg kwam niet meer in het verhaal voor, terwijl Bloemendaal op jacht ging naar de 3-2. De ploeg van coach Visser ging slordig om met de mogelijkheden totdat Sterre Bregman haar stick tegen de bal zette waardoor Bloemendaal nog een zege verwijderd is van lijfsbehoud.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de eerste wedstrijd van de play-outs in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen HIC en Bloemendaal.