Rotterdam op valreep langs Huizen in eerste duel play-outs

De dames van Rotterdam kunnen zich zaterdag bij winst verzekeren van een langer verblijf in de Tulp Hoofdklasse. De ploeg van coach Brian Vervoort won donderdag de eerste wedstrijd in de play-outs met 3-2 van promotieklasser Huizen.

Met haar tweede doelpunt van de wedstrijd voorkwam Annebregt Rietveld vlak voor tijd een shoot-outserie. Hoewel er weinig viel af te dingen op de zege van Rotterdam, kwam deze toch moeilijker tot stand dan aan Rotterdamse kant gehoopt.

Na het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor de hoofdklasser. De ploeg was veruit de bovenliggende partij en kwam ook verdiend op voorsprong. Na twee schoten van Mascha Sterk en een strafcorner van Rietveld zette Sophie Noordenbos na voorbereidend werk van Valentina Costa Biondi Rotterdam op 0-1.

Achterstand wordt voorsprong

Huizen, dat geen schot op het Rotterdamse doel loste in het eerste kwart, zette in het tweede kwartier aan. Nadat de bal vlak voor de doellijn was weggehaald, tekende Karlinde van Arendoonk van dichtbij voor de gelijkmaker (1-1). Nog voor rust nam Huizen zelfs brutaal de leiding. Een goede voorzet vanaf rechts tipte Noor Knoop de 2-1 binnen.

Huizen viert een treffer. Foto: Willem Vernes

Na de pauze nam Rotterdam het heft weer in handen en drukte Huizen ver terug op eigen helft. Het was wachten op de gelijkmaker. En die kwam er dan ook. Rietveld sleepte de vierde van in totaal vijf strafcorners al vallend binnen voor de 2-2.

Rotterdam wilde het duel in reguliere speeltijd beslissen, maar dat leek niet te gaan lukken. Terwijl het publiek al uit begon te kijken naar de shoot-outs, was daar opeens Amber van den Dijssel. Met een solo over de achterlijn sneed ze door de verdediging van Huizen. De bal ging vervolgens omhoog, waarna Rietveld snel reageerde en de bal tegen de touwen sloeg. Ze voorkwam zo een zenuwslopende shoot-outserie en bracht Rotterdam in een zetel voor het hoofdklassebehoud.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de eerste wedstrijd van de play-outs in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen Huizen en Rotterdam.