Verschoor helpt Amsterdam aan punt in topduel met SCHC 

Met nog een minuut of vier op de klok tipte Maria Verschoor de 2-2 binnen. De international van Amsterdam deed SCHC daarmee pijn in het topduel, waarin Stichtsche eigenlijk de betere was. Daarmee is het eerste puntenverlies van Stichtsche dit seizoen een feit.

Vijf gespeeld, vijf gewonnen en de meeste goals van de competitie. Zo zagen de cijfers eruit voor het treffen met Amsterdam. SCHC is dit seizoen op z’n zachtst gezegd uit de startblokken geschoten. Maar een echte test kreeg de ploeg van coach Gilles van Hesteren nog niet. Waar Amsterdam en Den Bosch (1-2) elkaar al eens getroffen hadden, speelde SCHC nog niet tegen titelkandidaten. Donderdagavond zou duidelijk zijn hoe ver SCHC nou echt was, tijdens de herhaling van de halve finale van de play-offs van vorig seizoen. Noem het de week van de waarheid voor Stichtsche, dat volgende week woensdag Den Bosch treft.

Het topduel tussen Amsterdam en SCHC begon met een indrukwekkende minuut stilte, vanwege het overlijden van de vader van Elzemiek Zandee. De international van Stichtsche ontbrak logischerwijs ook. Coach Gilles van Hesteren kon daarnaast ook nog geen beroep doen op Marleen Jochems, die nog altijd wacht op haar eerste minuten voor haar nieuwe ploeg. Zij kampt al sinds de Olympische Spelen met een blessure aan haar voet. Trijntje Beljaars is bijna hersteld van haar kniebandblessure. 

Foto: Rob Romer

Amsterdam doet het nog altijd zonder Felice Albers (knie- en enkelblessure) en Freeke Moes (enkelblessure). Moes trainde vlak voor het duel nog mee met de plaatselijke JO18-1. Haar rentree is aanstaande. Marijn Veen zit sinds vorig weekend ook in de Amsterdamse lappenmand. Zij raakte tijdens het duel met Rotterdam geblesseerd. 

De rake, mislukte strafcorner 

Zij keken toe hoe Amsterdam en SCHC er een waar gevecht van maakten. Waar topduels soms lijken op een potje schaken, was het donderdagavond lang niet altijd goed, maar voor de toeschouwer zeker leuk om te zien. Vooral omdat binnen vijf minuten het eerste doelpunt al viel. Het was Jip Dicke die de score in de topper opende, via een mislukte strafcorner. De eerste twee corners voor de ploeg uit Bilthoven werden zwak of zelfs niet gestopt op de kop van de cirkel, maar toch was het raak. Renée van Laarhoven flatste de bal richting de goal en het lukte de jongste Dicke om haar stick tegen de bal aan de krijgen: 0-1. 

Toen vlak voor rust Famke Richardson met groen naar de kant moest, ging Amsterdam handig om het het overtal. De ploeg van Teun de Nooijer haalde vrijwel direct een strafcorner. Met sleepkanon Agustina Gorzelany op de reservebank, sleepte Michelle Fillet een variant richting goal. Haar inzet werd gekeerd, maar jongeling Merle Blaffert pushte van dichtbij in de touwen: 1-1.

Foto: Rob Romer

Alessia Norbiato kreeg na rust de kans op de voorsprong voor Amsterdam. De middenvelder kon alleen op het doel van Elodie Picard af, maar ze twijfelde te lang. Die kans was vrijwel net zo groot als die van Maud van den Heuvel, die aan de andere kant in overtal richting Anne Veenendaal kon. Die tiener speelde de bal alleen net achter haar teamgenoot Jip Dicke. 

De sleepcorner van Yibbi Jansen 

Amsterdam deed steeds meer mee in de wedstrijd en werd daarvoor ook beloond. Twee keer mocht de thuisploeg aanleggen voor een corner terwijl Gorzelany wel binnen de lijnen stond. De eerste poging van de Argentijn ging hard over, de tweede inzet werd niet meer dan een rolletje. Yibbi Jansen liet later zien hoe het wel moest. Zij pushte de vierde strafcorner van SCHC snoeihard in de rechterbenedenhoek. Lijnstop Fay van der Elst had geen kans: 1-2.

Bijna had Jansen ook een groot aandeel in het derde doelpunt van Stichtsche. Ze maaide een backhand vanaf de middenlijn richting Jip Dicke, die alleen voor keeper Veenendaal stond. Veenendaal kwam winnend uit de strijd, maar het leek of de spits daar wel een tik voor op haar stick kreeg. Het publiek liet dan ook massaal van zich horen, maar Amsterdam kwam met de schrik vrij. 

Foto: Rob Romer

SCHC leek op weg naar de overwinning, toen Amsterdam er nog een strafcorner uitperste met nog een minuut of vier te spelen. Keeper Picard keerde de eerste bal van Gorzelany, maar werkte de inzet te hoog weg. De vierde corner voor Amsterdam ging wel raak. Maria Verschoor tipte de sleep van haar Argentijnse teamgenoot de touwen in: 2-2.

Verschoor deed het betere SCHC pijn met haar treffer. Maar in de slotsecondes van het duel kwam SCHC nog goed weg. Amsterdam kreeg vijf tellen voor het einde nog een strafcorner. Gorzelany pushte die buitenkans naast. Daarmee bleef het 2-2 tussen Amsterdam en SCHC. 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de wedstrijd tussen de dames van Amsterdam en SCHC


1 Reactie

  1. thomjanssen89

    Tjonge, tjonge tjonge. De arbiters waren vandaag schandalig. Werkelijk alles werd tegen SCHC gefloten. Dit kan toch niet.


Wat vind jij? Praat mee...