Oud-international Fleur van Dooren (35) overleden

Voormalig international Fleur van Dooren is overleden. Dat meldt Rotterdam, de club waarvoor ze twaalf jaar speelde. De tweevoudig international werd 35 jaar. In het bijzijn van haar vader en zus overleed Van Dooren na een acht jaar durende strijd tegen haar depressie.

Van Dooren was een talentvolle en zeer technische speelster die via haar oudere zus in aanraking kwam met de sport. Via de eerste jeugdteams stroomde ze op 15-jarige leeftijd door naar Dames 1 van Rotterdam. Na haar eindexamen vertrok ze naar Nieuw-Zeeland om daar te gaan spelen. Terug in Nederland werd Van Dooren een vaste waarde bij het vlaggenschip van haar club.

Haar talent werd onderkend en ze werd opgeroepen voor de nationale jeugdselecties. Van Dooren behaalde successen met Nederlands B en A en won met Jong Oranje het WK van 2009. Een jaar eerder debuteerde ze in het grote Oranje. Tijdens de Champions Trophy in Mönchengladbach speelde ze tegen Australië en Japan. Van Dooren speelde ook een seizoen voor Pinoké en begon daarna een carrière als jurist.

‘Een donkere periode volgde’, schrijft Rotterdam op de clubsite. ‘Het verlies van haar moeder viel haar zwaar. Hockeyen ging niet meer. In de afgelopen jaren heeft Fleur er alles aan gedaan om te proberen haar depressie de baas te worden.’

Fleur van Dooren in actie voor Rotterdam in de hoofdklassewedstrijd tegen Laren. Foto: Koen Suyk


2 Reacties

  1. peter-de-ruiter

    Wat een ontzettend triest verhaal. Sterkte voor alle close connections.

  2. wessel-verhoeff

    Rust zacht fleur🙏


Wat vind jij? Praat mee...