Speelschema HK: dames ook op primetime, SCHC en Pinoké slaan af

De KNHB heeft het speelschema voor de Tulp Hoofdklasse Dames en Heren bekendgemaakt. Bij de dames wordt het seizoen geopend door vice-kampioen SCHC, dat op zaterdag 23 september om 16.30 uur tegen Bloemendaal speelt. In de herencompetitie slaan op hetzelfde moment HDM en titelhouder Pinoké het nieuwe hockeyjaar af. Opvallend: ook vrouwenploegen spelen komend seizoen geregeld om 14.45 uur.

Amsterdam, de landskampioen bij de dames, speelt op zondag 24 september haar eerste wedstrijd tegen Rotterdam. Van de traditionele top-drie bij de vrouwen heeft Den Bosch de zwaarste seizoensopener. De formatie van coach Marieke Dijkstra treft Pinoké, al jarenlang een subtopper in de Hoofdklasse.

De Brabantse clash tussen Den Bosch en Oranje-Rood springt bij de mannencompetitie in het oog in de eerste speelronde. Zij kruisen op 24 september de degens aan de Oosterplas. Minstens zo interessant die dag is de neo-klassieker tussen Amsterdam en Rotterdam.

Primetime niet alleen voor de heren

De mannen slaan op de eerste speelronde om 12.45 uur af. De dames spelen later, om 14.45 uur. Een week verderop is dit juist andersom. Beide competities wisselen tijdens de eerste seizoenshelft nagenoeg per week tussen beide aanvangstijden. Een besluit dat volgt op een suggestie van Maria Verschoor (Amsterdam) en Josine Koning (Den Bosch), die afgelopen voorjaar de vaste speeltijden in het hockey aan de kaak stelden. Het merendeel van de Hoofdklasse-clubs schaarde zich vervolgens achter het standpunt om het primetime van 14.45 uur niet alleen meer aan mannenploegen te schenken.

Net als vorig seizoen wordt er in de meeste weekenden op zowel zaterdag als zondag gespeeld. In de damescompetitie wordt er vier keer ook doordeweeks gehockeyd, de heren mogen drie keer buiten het weekend om aan de bak.

De eerste seizoenshelft eindigt op 19 november (dames) en 26 november (heren). In het weekend van 9 maart wordt de competitie hervat. Op 11 en 12 mei vinden de laatste duels van de reguliere speelrondes plaats.

<< Bekijk hier het volledige wedstrijdschema Tulp Hoofdklasse Dames en Heren seizoen 2023-2024 >>


2 Reacties

  1. astridv

    Super, weer een stapje vooruit

  2. hansborstlap

    Blijft Viaplay uitzenden?


Wat vind jij? Praat mee...