Tulp HK (D): ruime winst A’dam, eindelijk weer zege Kampong

De dames van Kampong hebben in hun laatste wedstrijd voor de winterstop eindelijk weer eens drie punten gepakt. In Eindhoven werd Oranje-Rood met 3-0 verslagen. Landskampioen Amsterdam haalde zaterdag op de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse uit tegen hekkensluiter Rotterdam. Het werd 8-1.

Landskampioen Amsterdam toonde weinig mededogen met hekkensluiter Rotterdam. Het werd 8-1 in het voordeel van de ploeg van coach Teun de Nooijer. Fiona Morgenstern maakte haar eerste hattrick in de Tulp Hoofdklasse Dames. Ze staat dit seizoen op een totaal van zeven doelpunten, een persoonlijk record. Michelle Fillet speelde eveneens een grote rol in de ruime zege. Ze scoorde een keer, maar gaf ook vier assists. Amsterdam scoorde dit seizoen in twee duels tegen Rotterdam liefst zeventien keer. In de heenwedstrijd op de eerste speeldag was de uitslag 9-0 in het voordeel van de landskampioen. Rotterdam verloor haar laatste zes competitieduels en is nu al negen wedstrijden zonder zege. Met 53 tegendoelpunten na twaalf duels is Rotterdam de meest gepasseerde verdediging in de Tulp Hoofdklasse Dames. De ploeg krijgt het negatieve clubrecord in zicht. In het seizoen 2008-2009 incasseerde Rotterdam in 22 wedstrijden 59 doelpunten.

Vanwege de hevige regenval en de afgelasting van het herenduel tussen beide clubs begonnen de dames drie kwartier later dan gepland aan hun wedstrijd. Net als in het heenduel eerder dit seizoen pakte Kampong de volle buit. Het was voor de Utrechtse ploeg de eerste overwinning na vier duels zonder zege. De doelpunten kwamen op naam van Luna Fokke (strafcorner), Noor van den Nieuwenhof (strafbal) en Sosha Benninga. Het doelpunt van Benninga werd pas na overleg tussen de scheidsrechters goedgekeurd. Uit tv-beelden leek het erop alsof Benninga de bal die van buiten de cirkel was geslagen niet toucheerde.

Felicitaties voor Noor van den Nieuwenhof na haar benutte strafbal voor Kampong tegen Oranje-Rood. Foto: Bart Scheulderman

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...