Round-up Tulp HK (D): Bloemendaal onderuit in degradatiekraker

De dames van Bloemendaal zijn er niet in geslaagd de kelderkraker in de Tulp Hoofdklasse in winst om te zetten. De hekkensluiter verloor zaterdag op eigen veld met duidelijke cijfers van de nummer tien op de ranglijst Rotterdam: 0-3. De burenruzie tussen HGC en HDM werd met 2-1 gewonnen door de Wassenaarse ploeg.

Bloemendaal lijkt de negatieve reeks maar niet te kunnen doorbreken. Voor de negende maal op rij bleef de ploeg van coach Jeroen Visser verstoken van een overwinning. In de degradatiekraker bleek Rotterdam op ‘t Kopje te sterk. Mede dankzij twee doelpunten van Joy Haarman boekte de Rotterdamse ploeg na twee nederlagen weer een zege. Hierdoor heeft Rotterdam een voorsprong van zes punten op Bloemendaal en kruipt het iets dichter naar de veilige negende plaats, hoewel Oranje-Rood zondag nog tegen Tilburg moet spelen. Bloemendaal blijft hekkensluiter met een puntentotaal van zeven.

Teleurstelling bij Bloemendaal-aanvoerster Akeleien Baardemans na de nederlaag tegen Rotterdam. Foto: Koen Suyk

Met de vijfde overwinning van het seizoen houdt HGC vijf punten voorsprong op de tiende plaats in de Tulp Hoofdklasse, die aan het einde van het seizoen play-outs betekent. Een doelpunt van Tess Huibregtsen uit een strafcorner bezorgde HGC de zege in burenruzie met HDM. Daarmee nam de Wassenaarse ploeg revanche voor de nederlaag (3-1) eerder dit seizoen in Den Haag. HGC is nu drie duels zonder verliespartij. HDM leed alweer de zesde nederlaag in de laatste acht wedstrijden.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...