Round-up Tulp HK (D): zege Den Bosch, OR pakt punt bij SCHC

De dames van Oranje-Rood hebben zaterdagavond een punt gepakt op bezoek bij SCHC. In Bilthoven werd het 2-2. Koploper Den Bosch was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Rotterdam.

Doelpunten van Joosje Burg en Laura Nunnink zorgden voor de dertiende zege op rij voor Den Bosch op Rotterdam sinds het 2-2 gelijkspel op 16 september 2007. De Bossche formatie is al 27 competitieduels ongeslagen tegen Rotterdam en net als in de vier voorgaande thuisduels tegen de Rotterdammers hield Den Bosch de nul. De koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames verlengde haar ongeslagen reeks in de competitie naar 38 duels. Rotterdam incasseerde haar tiende nederlaag in de laatste dertien competitieduels.

Kersvers bekerwinnaar SCHC morste zaterdagavond punten tegen Oranje-Rood, de nummer negen van de ranglijst. De Eindhovense formatie stond in Bilthoven na het eerste kwart met 2-0 voor dankzij treffers van Bibi Donraadt en Sophie van Grimbergen. Het was de tiende wedstrijd op rij waarin SCHC minimaal één tegentreffer moest incasseren. De ploeg hield op 3 november 2023 voor het laatst de nul in een wedstrijd tegen Hurley (2-0). SCHC moest in de achtervolging om de schade te repareren. Dat lukte. Yibbi Jansen maakte vlak na rust de gelijkmaker uit een strafcorner. Het was haar negentiende treffer van het seizoen. Een zege voor SCHC zat er niet in. In de resterende tijd hield Oranje-Rood stand en pakte zodoende een belangrijk punt in de strijd om de play-outs.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames