Round-up Tulp HK (D): zege A’dam, Pinoké verspeelt punten

De dames van Pinoké hebben zaterdag dure punten verspeeld in de strijd om een ticket voor de play-offs. Tegen hekkensluiter Klein Zwitserland kwam de nummer vijf niet verder dan 1-1. Amsterdam boekte de twaalfde zege van het seizoen door HDM met 3-1 te verslaan.

Klein Zwitserland – Pinoké 1-1

In de strijd om plek vier heeft Pinoké dure punten laten liggen. De ploeg van coach Daan Sabel bleef op bezoek bij hekkensluiter Klein Zwitserland op een 1-1 gelijkspel steken. Hierdoor verzuimde Pinoké de vierde plaats over te nemen van Hurley. Nu hebben de Steekneuzen een wedstrijd meer gespeeld én een punt achterstand op de buren uit het Amsterdamse Bos. Klein Zwitserland is bezig met een opmars. De Haagse ploeg verzamelde sinds de hervatting van de competitie al zeven punten en verkleinde daarmee het gat naar nummer elf Rotterdam naar vier punten. Alice Arnott speelt een grote rol in de opleving van KZ. De Australische maakte in de laatste vier wedstrijden vier van de vijf KZ-doelpunten.

Amsterdam – HDM 3-1

De zorgen voor HDM zijn door een nederlaag in het Wagener Stadion tegen Amsterdam opnieuw groter geworden. De ploeg van Ivar Knötschke haalde de afgelopen twee seizoenen de play-offs, maar moet nu naar beneden kijken in plaats van naar boven.

Het tegenstrijdige is dat HDM zaterdag een goede wedstrijd op de mat legde. Na de 1-0 van Freeke Moes in het tweede kwart, na een prachtige backhandpass van Marijn Veen, slaagde HDM erin om de boel achterin dicht te houden en zodoende in de wedstrijd te blijven. Toen Pien van Nes negen minuten voor tijd een strafbal raak pushte (1-1) leek HDM op weg naar een knap gelijkspel.

Felice Albers maakt de 2-1 voor Amsterdam tegen HDM in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Bart Scheulderman

Maar even later gleed Felice Albers uit een strafcornervariant de 2-1 voor Amsterdam binnen. Vervolgens scoorde Marijn Veen de 3-1. Zodoende stapte HDM voor de vijfde keer op rij met een nederlaag van het veld. Van de laatste zeven wedstrijden won de club uit Den Haag er slechts één. HDM staat op de gedeeld achtste plaats. Die deelt het met concurrenten Tilburg en Kampong, die evenveel punten als HDM hebben, maar een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de vijftiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...