Round-up Tulp HK (D): weer nederlaag HDM, nipte zege Kampong op Klein Zwitserland

De zorgen voor de dames van HDM worden met de week groter. Voor de zesde keer op rij bleef de Haagse ploeg met lege handen achter. Landskampioen Den Bosch was zaterdag aan de eigen Oosterplas met 2-1 te sterk. Kampong versloeg hekkensluiter Klein Zwitserland met 1-0 en neemt steeds meer afstand van de onderste regionen in de Tulp Hoofdklasse Dames.

Den Bosch – HDM 2-1

HDM, dat aantrad zonder de geblesseerde clubtopscorer Pien van Nes, incasseerde tegen Den Bosch al de tiende nederlaag van het seizoen. De reeks van zes opeenvolgende verliespartijen is vooralsnog geen negatief clubrecord. In 2002 verloor HDM acht keer op rij op het hoogste niveau. Het winnende doelpunt viel vlak voor tijd en kwam op naam van Maartje Krekelaar. Het was haar 36ste hoofdklassedoelpunt in dienst van Den Bosch en haar 51ste in totaal voor de Bossche formatie, die nu dertien wedstrijden op rij ongeslagen is (W10 G3) in de Tulp Hoofdklasse Dames.

Kampong – Klein Zwitserland 1-0

Net als in de heenwedstrijd (2-4) stapte Kampong met overwinning van het veld. Dit keer was het verschil kleiner. Het doelpunt van Lidewij Welten uit een strafcorner besliste de spannende strijd in Utrechts voordeel. Het was voor het eerst sinds 20 oktober 2005 (2-1) dat Kampong in eigen huis een zege boekte op Klein Zwitserland. De hekkensluiter uit Den Haag leed haar tweede nederlaag in drie duels. Het gat met nummer elf Rotterdam, dat zondag op bezoek gaat bij koploper SCHC, bedraagt vier punten.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...