Round-up Tulp HK (D): Tilburg wint kelderkraker, zege Den Bosch

De dames van Tilburg hebben zaterdag in de kelderkraker Rotterdam met 3-2 verslagen. Hierdoor staat de Tilburgse ploeg voorlopig boven de streep, op een negende plaats. Nummer vier Hurley in de Tulp Hoofdklasse Dames verloor met 4-1 van regerend landskampioen Den Bosch.

Hurley – Den Bosch 1-4

Den Bosch bleek uiteindelijk een maatje te groot voor nummer vier Hurley. Aan de hand van Frédérique Matla won de landskampioen in het Amsterdamse Bos met 4-1. De spits maakte drie doelpunten, waarvan de laatste treffer haar 150ste doelpunt in competitieverband was (137 in de Hoofdklasse en dertien in de play-offs). Door de overwinning is Den Bosch inmiddels veertien wedstrijden ongeslagen na twee opeenvolgende nederlagen medio september vorig jaar tegen SCHC en Amsterdam. Gitte Michels evenaarde met een rake strafcorner haar persoonlijk doelpuntenrecord van veertien treffers in één hoofdklasseseizoen. Met dat aantal evenaart de strafcornerspecialiste ook het clubrecord van Hurley, dat sinds het seizoen 2018-2019 ook op de naam staat van Michels.

Rotterdam – Tilburg 2-3

Na negen wedstrijden zonder winst pakte Tilburg eindelijk weer eens de volle buit. Tegen concurrent Rotterdam werd met 3-2 gewonnen. De winnende treffer kwam vlak voor tijd van de stick van Donja Zwinkels. Tilburg deed door de overwinning goede zaken en staat negende met zeventien punten, drie punten meer dan HDM dat echter wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Rotterdam leed de vijfde nederlaag op rij. Hierdoor blijft de ploeg van coach Brian Vervoort op een elfde plaats staan. Hekkensluiter Klein Zwitserland kan zondag de Rotterdamse ploeg tot op een punt naderen. Dan moet KZ wel winnen van de ongeslagen koploper SCHC.

Amber van den Dijssel van Rotterdam wordt omsingeld door speelsters van Tilburg. Foto: Bart Scheulderman

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...