Round-up Tulp HK (D): Pinoké morst punten, HDM wint op valreep

De spanning neemt toe in de Tulp Hoofdklasse Dames. In de strijd om een plek in de play-offs morsten de dames van Pinoké zaterdag dure punten. Op ’t Kopje bleef het duel tegen Bloemendaal onbeslist en zonder doelpunten. Onderin deed HDM goede zaken met de 2-1 zege op Kampong. Hierdoor staat de Haagse ploeg voorlopig op een achtste plaats.

Bloemendaal – Pinoké 0-0

Met het vierde gelijkspel in de laatste vijf competitieduels deed Pinoké zichzelf geen plezier in de strijd om een play-offplek. De Steekneuzen zijn dan nu wel zeven wedstrijden ongeslagen, maar ze verzuimden de vierde plaats over te nemen en de druk bij Hurley neer te leggen. Nu hebben de buren uit het Amsterdamse Bos een voorsprong van een punt én nog een wedstrijd minder gespeeld. Nummer tien Bloemendaal kwam voor de zevende maal op rij niet tot winst (G2 V5) en moet hopen dat concurrent Tilburg zondag niet verder uitloopt.

HDM – Kampong 2-1

Dankzij het doelpunt van de Amerikaanse Ashley Hoffman seconden voor het eindsignaal heeft HDM zichzelf weer enige lucht verschaft. Het gat naar nummer tien Bloemendaal is door de 2-1 zege op Kampong gegroeid naar twee punten. Kampong, dat aantrad zonder de geblesseerde Lidewij Welten, bleef voor de zesde keer in de laatste acht onderlinge confrontaties met lege handen achter. De Utrechtse ploeg staat nog wel zevende, maar het verschil met plek tien is slechts drie punten.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...