Round-up Tulp HK (D): Hurley en Tilburg doen goede zaken

De dames van Hurley zijn nu heel dichtbij het laatste ticket voor de play-offs. De ploeg van coach Robbert van de Peppel won zaterdag met 2-0 van HGC. Ook de Tilburgse dames deden goede zaken in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud. In eigen huis werd Amsterdam op 0-0 gehouden.

Tilburg – Amsterdam 0-0

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 7-0 zege voor Amsterdam. Ook in de tweede onderlinge wedstrijd kwam Tilburg niet tot scoren, maar dit keer Amsterdam ook niet. De ploeg van coach Robert Tigges moest het doen zonder onder meer topscorer Michelle Fillet en Sabine Plönissen. Dat gemis was vooral voelbaar bij de strafcorners. Amsterdam kreeg er zeven, maar slaagde er niet in er eentje te verzilveren. Door het puntendeling verliest Amsterdam niet alleen de eerste plek en het bijbehorende EHL-ticket meer uit het oog maar kan het zondag ook de tweede plaats kwijtraken aan Den Bosch. Tilburg is door de knappe puntendeling, de ploeg is vier duels op rij ongeslagen, weer een stap dichterbij handhaving in de Tulp Hoofdklasse Dames.

Hurley – HGC 2-0

Het play-offticket heeft Hurley met één hand vast. Indien Pinoké zondag tegen Den Bosch punten verspeelt, plaatst Hurley zich definitief voor het eerst in de clubhistorie voor de play-offs. Om in deze situatie te komen moest Hurley op zaterdagavond zelf zien af te rekenen met het dit seizoen teleurstellende HGC. Uit een strafcorner zette Fleur Lomans Hurley in het tweede kwart op voorsprong. Daarna voorkwam keepster Wendela van Dedem met een serie knappe reddingen de gelijkmaker voor HGC. In het slot stelde Daantje de Kruijff uit een rebound van een strafcorner de elfde zege van het seizoen veilig. En dat is een clubrecord. In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 kwam Hurley tot tien overwinningen.

De ereronde van de dames van Hurley na de 2-0 zege op HGC. Foto: Bart Scheulderman

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


2 Reacties

  1. charliejanssen

    Hulde voor de scheidsrechters bij Hurley-hgc. Het leek net voetbal zoveel schooien om overtredingen. En wederom t bewijs dat de goede niet in haar vel zit. Neemt overigens niet weg dat de keeper van Hurley ook prima een rode kaart had mogen ontvangen voor naslaan.

    1. charliejanssen

      Ik ben het volledig met je eens Adrie! Walgelijke actie en dan ook nog durven te zeggen dat de speelster tegen haar aan liep.. je ziet toch vaak dat (oud) internationals vaak de 50/50 beslissingen met zich meekrijgen...


Wat vind jij? Praat mee...