Round-up Tulp HK (D): Hurley blijft vierde, ruime zeges SCHC en A’dam

De dames van Hurley hebben hun vierde plaats in de Tulp Hoofdklasse Dames behouden. Op bezoek bij Bloemendaal won de ploeg van coach Robbert van de Peppel woensdagavond met 2-1. Pinoké steeg naar de vijfde plaats na de minieme zege op Tilburg (1-0). Koploper SCHC had weinig moeite met Kampong. Het werd 6-0. Die cijfers stonden ook op het bord in het Wagener Stadion waar Amsterdam afrekende met hekkensluiter Klein Zwitserland.

Deze vier wedstrijden waren op de twaalfde en voorlaatste speeldag voor de winterstop vanwege de vrieskou afgelast. De duels stonden woensdag voor 20.30 uur gepland maar werden eerder deze week al met twee uur vervroegd vanwege de verwachte kou.

Kampong – SCHC 0-6

De jubileumwedstrijd van Kampong eindigde met een kater. Het 800ste duel van de Utrechtse ploeg in de Tulp Hoofdklasse Dames leverde de 288ste nederlaag op. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in een 8-0 nederlaag voor Kampong. Woensdagavond liep de score ook snel op maar bleef de teller uiteindelijk steken op 0-6 in het voordeel van SCHC. Yibbi Jansen opende de score met een rake strafcorner. Het was voor de topscorer in de Tulp Hoofdklasse Dames haar zeventiende van het seizoen en 81ste officiële doelpunt in de shirt van SCHC. Daarmee evenaarde Jansen Claire Verhage, die derde staat in de lijst van topschutters aller tijden van de Bilthovense ploeg. Het was voor SCHC de 23ste zege in de laatste 25 competitieduels en verlengde daarmee de ongeslagen reeks naar 38 wedstrijden.

Pinoké – Tilburg 1-0

Dankzij de kleinst mogelijke zege op Tilburg is Pinoké gestegen naar een vijfde plaats op de ranglijst. Een ticket voor de play-offs is nog steeds binnen handbereik. De achterstand op nummer vier, Hurley, bedraagt twee punten. Na 27 minuten maakte Anouk Stam uit een strafcorner het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Tilburg had de achtste nederlaag van het seizoen geen gevolgen voor de ranglijst. De ploeg blijft negende maar is al wel zeven wedstrijden op rij zonder winst (G2 V5).

Bloemendaal – Hurley 1-2

In de strijd om de play-offs deed Hurley wat het moest doen: winnen. Op ’t Kopje werd Bloemendaal met 2-1 verslagen. Met haar elfde doelpunt van het seizoen opende Gitte Michels voor Hurley de score, die door Fleur Loomans werd verdubbeld. Maria Granatto deed na rust nog iets terug voor Bloemendaal, dat in de slotfase een toegewezen strafcorner niet kon verzilveren voor de gelijkmaker. Hierdoor verdwenen de punten net als in de heenwedstrijd in de tas van Hurley.

Fleur Loomans wordt gefeliciteerd met haar doelpunt voor Hurley tegen Bloemendaal in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Koen Suyk

Amsterdam – Klein Zwitserland 6-0

Na twee zeges op rij moest Klein Zwitserland haar meerdere erkennen in Amsterdam. De hekkensluiter had weinig in te brengen tegen de nummer twee van de Tulp Hoofdklasse Dames. Mede dankzij twee doelpunten van Michelle Fillet en twee van Felice Albers liep de ploeg van coach Robert Tigges uit naar een eenvoudige 6-0 overwinning. Als enige ploeg verspeelde Amsterdam dit seizoen nog geen punten op eigen veld. Zeven duels leverden zeven zeges op met de doelcijfers 27-3.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de inhaalwedstrijden van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...