Round-up Tulp HK (D): Hurley en HGC doen goede zaken

De dames van Hurley en HGC hebben op de laatste speeldag voor de winterstop belangrijke zeges geboekt. Hurley deed goede zaken in de strijd om de vierde plaats met een 3-1 zege op HDM. Onderin in de Tulp Hoofdklasse Dames versloeg HGC concurrent Tilburg. Het werd 0-1.

Hurley kende een bliksemstart tegen HDM. Al na twee minuten kwam de ploeg van coach Robbert van de Peppel op voorsprong via Fleur Loomans. Nog voor rust maakte Gitte Michels er uit een strafcorner 2-0 van. Het was voor Michels de eerste treffer nadat ze acht competitieduels niet had gescoord. Na rust liep Hurley via Dhymara Lacroes verder uit. HDM zette in de slotfase aan, maar dat leverde slechts een doelpunt op via Hester van der Veld uit een strafcorner. De Haagse ploeg sluit het eerste deel van het seizoen af met een zwakke reeks waarin vijf van de laatste zes duels verloren gingen. Het gevoel bij Hurley is compleet anders. De ploeg heeft de vierde plaats stevig in handen. De voorsprong op concurrenten Pinoké en Kampong bedraagt zeven punten.

Nog nooit had Den Bosch verloren van Pinoké en dat deed de ploeg van coach Marieke Dijkstra ook zondag niet. In het Amsterdamse Bos werden de Steekneuzen met 4-0 verslagen. Hierdoor is de Bossche formatie al 31 competitieduels ongeslagen en gaat de ploeg als koploper de winterstop in. Joosje Burg bereikte een persoonlijke mijlpaal. Met de 0-3 tilde ze haar seizoentotaal naar tien treffers. Nooit eerder haalde Burg de dubbele cijfers in een hoofdklasseseizoen.

SCHC verspeelde in de laatste twee ontmoetingen met Bloemendaal punten. Dit keer bleven de drie punten in Bilthoven, maar boekte de ploeg wel een benauwde 2-1 zege op de nummer elf van de ranglijst. Trijntje Beljaars maakte de winnende treffer voor de ploeg van coach Lucas Judge, die voor de achtste keer op rij won. Bloemendaal incasseerde de vijfde nederlaag in de laatste zes wedstrijden en wacht al twaalf uitduels op de volle buit.

Een doelpunt van Lola Riera uit een strafcorner in de zesde minuut besliste de kraker onderin de Tulp Hoofdklasse Dames in het voordeel van HGC. Het was voor de Wassenaarse ploeg pas de eerste uitzege van het seizoen. Dankzij de driepunter steeg HGC van de tiende naar de achtste plaats op de ranglijst. Met de nederlaag kwam een einde aan een ongeslagen reeks van vier wedstrijden voor Tilburg, dat naar de tiende plaats zakte.

Blijdschap bij HGC na de 1-0 zege op Tilburg. Foto: Rogier Balk

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...