Round-up Tulp HK (D): weer zege KZ, topper onbeslist

Hekkensluiter Klein Zwitserland heeft voor de tweede maal op rij een overwinning geboekt. Zondag werd op ’t Kopje Bloemendaal met 2-1 verslagen. De topper tussen Den Bosch en Amsterdam eindigde onbeslist. Aan de Oosterplas werd het 2-2. In de Haagse derby was HGC met 2-1 te sterk voor HDM en Pinoké rekende in eigen huis af met Rotterdam. Het werd 5-3.

Bloemendaal – Klein Zwitserland 1-2

Klein Zwitserland kent een prima start van de tweede seizoenshelft. De hekkensluiter boekte de tweede overwinning op rij. Alice Arnott, die vorige week ook al scoorde, maakte beide doelpunten voor de Haagse ploeg. Het was voor Klein Zwitserland de eerste uitzege na vier nederlagen op rij op vreemde bodem. Bloemendaal zakt door de nederlaag een plekje naar de zevende plaats.

Den Bosch – Amsterdam 2-2

Net als vorige week is Den Bosch er niet in geslaagd een topduel in haar voordeel te beslissen. In Bilthoven werd het vorige week tegen koploper SCHC 3-3. Dit keer kwam de landskampioen in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Amsterdam, dat tweede staat op de ranglijst. Ondanks het tweede gelijkspel is Den Bosch inmiddels al wel elf duels op rij ongeslagen (W8 G3). Ook Amsterdam is bezig aan een sterke reeks. Het verloor maar een van haar laatste dertien wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Dames.

Blijdschap bij Freeke Moes na haar gelijkmaker voor Amsterdam tegen Den Bosch. Foto: Bart Scheulderman

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam

HDM – HGC 1-2

In de 49ste aflevering van de Haagse derby trok HGC aan het langste eind. Het was de eerste zege onder de nieuwe coach Suzan Veen-Van der Wielen en daarmee komt de ploeg uit Wassenaar tot op een punt van Hurley, dat vierde staat maar een wedstrijd minder heeft gespeeld. Kortom HGC houdt zicht op een play-offplek. Tegenstander HDM moet door de vierde nederlaag op rij en vijfde in de laatste zes competitieduels naar beneden kijken. Achtervolgers Tilburg en Kampong, respectievelijk nummers negen en tien, staan in punten gelijk. Bovendien spelen deze ploegen komende woensdag een inhaalwedstrijd.

Pinoké – Rotterdam 5-3

Pinoké kwam tegen Rotterdam pijlsnel op een 3-0 voorsprong, maar in de slotfase werd het toch nog een geval van samengeknepen billen voor de Steekneuzen. De thuisploeg trok een 5-3 zege over de streep en komt daardoor terug in het linkerrijtje.

Ze begonnen furieus aan de wedstrijd, de vrouwen van coach Daan Sabel. Na vijf minuten kwamen de Amsterdammers volkomen terecht op voorsprong, via een intikker van Maria Steensma. Het was op dat moment al de derde doelpoging van de prille wedstrijd. Rotterdam was van slag en kreeg een minuut later de 2-0 om de oren. Het was opnieuw clubtopscorer Steensma, die ditmaal uit een corner scoorde.

Rotterdam herstelde zich knap, kreeg een grote kans voor Rebecca Huijgens en twee corners. Maar juist uit zo’n afgeslagen korte hoekslag counterde Pinoké naar de 3-0, ditmaal via Pam van der Laan. Het leidde tot een donderspeech van Rotterdam-coach Brian Vervoort. Hij vond dat zijn ploeg recht had op meer en kreeg gedeeltelijk ook zijn zin, toen Annebregt Rietveld voor de 3-1 zorgde uit alweer de zevende corner van de bezoekers.

Na de 4-1 van Maxime Kerstholt – een fraaie uithaal aan het begin van kwart drie – leek en over en uit voor Rotterdam. Inderdaad, leek. Want twee rake corners in minuut 52 en 54, via weer Rietveld en Lotte de Heer, zorgden voor een spannende slotfase. Rotterdam begon aan een belegering, maar die eindigde in de 5-3 van Pinoké. Mijntje van Campen van het eindstation van de laatste aanval van het vermakelijke duel.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de veertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames