Round-up Tulp HK (D): winst HDM, Pinoké pakt punt tegen A’dam

De dames van HDM hebben zondag drie belangrijke punten gepakt. In eigen huis werd Bloemendaal met 2-1 verslagen. Door de zege klom de ploeg van coach Ivar Knötschke op basis van doelsaldo naar een achtste plaats. Pinoké pakte knap een punt tegen de buren van Amsterdam (2-2) en kroop iets dichter naar nummer vier Hurley. Amsterdam verzekerde zich na koploper SCHC van deelname aan de play-offs.

HDM – Bloemendaal 2-1

Met de zege op Bloemendaal heeft HDM de negatieve reeks van zes nederlagen op rij doorbroken. Dankzij de overwinning steeg de ploeg naar een achtste plaats, maar zorgenvrij is HDM nog lang niet. Zowel Bloemendaal (negende) als Tilburg (tiende) heeft hetzelfde aantal punten, alleen heeft HDM een beter doelsaldo dan beide concurrenten. Door de nederlaag houdt de negatieve reeks voor Bloemendaal aan. De ploeg van coach Dave Smolenaars haalde uit de laatste vijf competitieduels slechts één punt.

Mira van den Berg juicht nadat ze HDM op voorsprong heeft gezet tegen Bloemendaal in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen HDM en Bloemendaal

HGC – Kampong 4-4

HGC en Kampong maakten er op de Roggewoning een doelpuntrijke wedstrijd van. Op zich was dat geen verrassing, want in de laatste zeven onderlinge duels werd er liefst 36 keer gescoord. Dit keer vielen er acht doelpunten, eerlijk verdeeld over beide ploegen. De thuisploeg gaf een 1-0, 2-1 en 4-2 voorsprong uit handen en speelde voor de derde keer op rij gelijk. Met het gelijke spel schoten beide ploegen weinig op. HGC blijft zesde en Kampong zevende. Het verschil met de vierde plaats op de ranglijst en dus een ticket voor de play-offs bedraagt voor HGC vier punten en voor Kampong vijf. Aan de andere kant is de Utrechtse ploeg vier punten verwijderd van een play-outplek. HGC vijf.

Klein Zwitserland – SCHC 1-2

Heel even mocht Klein Zwitserland denken aan een stunt toen Philine Vinkesteijn de hekkensluiter in de Tulp Hoofdklasse Dames op voorsprong zette. Twee minuten later maakte Pien Dicke alweer gelijk voor SCHC. Yibbi Jansen besliste uit een strafcorner het duel in het voordeel van de nog ongeslagen koploper. Het was haar honderdste rake strafcorner in competitieverband (30 Oranje-Rood en 70 SCHC) en haar twintigste doelpunt van het seizoen, waarmee Jansen topscorer is in de Tulp Hoofdklasse Dames. Voor SCHC was het de 26ste zege in de laatste 28 duels. De ploeg van coach Lucas Judge is al 41 wedstrijden op rij ongeslagen. Klein Zwitserland leed de derde nederlaag in de laatste vier duels. Het verschil met Rotterdam, dat elfde staat, blijft vier punten.

Amsterdam – Pinoké 2-2

In de Bosderby pakte Pinoké knap een punt tegen de buren van Amsterdam (2-2). Het was het derde gelijke spel voor de Steekneuzen op rij. Hierdoor liep de ploeg van coach Daan Sabel slechts één punt in op Hurley, de nummer vier die zaterdag met 4-1 verloor van Den Bosch. Amsterdam liep door de remise averij op in de strijd om de eerste plaats in de Tulp Hoofdklasse Dames. Het verschil met koploper SCHC bedraagt vijf punten. Een pleister op de wonde voor Amsterdam is dat de ploeg zich wel heeft verzekerd van de play-offs.

Michelle Fillet juicht na een van haar twee doelpunten voor Amsterdam tegen Pinoké in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Koen Suyk

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...