Round-up Tulp HK (D): eerste zege in 2024 voor Hurley

De dames van Hurley hebben hun eerste competitiezege in dit kalenderjaar geboekt. Op eigen veld werd zondag op de achttiende speeldag Tilburg met 2-1 verslagen. Hierdoor blijft de ploeg zicht houden op een play-offticket. Ook Pinoké is in die strijd nog kansrijk na de 5-1 op Oranje-Rood. Hekkensluiter Bloemendaal verloor met 4-1 van Den Bosch.

Bloemendaal hield lang stand tegen Den Bosch. Met name keepster Phileine Hazen was een sta-in-de-weg voor de Bossche ploeg. Uiteindelijk was het Pien Sanders die na rust uit een cornerrebound de ban brak voor de ploeg van coach Marieke Dijkstra, die nog immer ongeslagen is in de Tulp Hoofdklasse Dames. Het wordt voor hekkensluiter Bloemendaal een flink karwei om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Met nog vier duels te gaan is het gat naar Tilburg en Rotterdam zes punten.

Hurley heeft een einde gemaakt aan de reeks van vijf wedstrijden waarin niet werd gewonnen. Hierdoor was de ploeg na de herstart van de competitie van de vierde naar de zesde plaats gezakt. Marente Barentsen bezorgde Hurley de eerste zege van 2024 waardoor de ploeg nog zicht heeft op een ticket voor de play-offs. Tilburg blijft door de nederlaag op de elfde plaats staan op een punt van de veilige negende plaats.

Net als Hurley blijft ook Pinoké in de strijd om de play-offs in het spoor van Kampong, dat een voorsprong heeft van vier punten op beide ploegen. De 5-1 zege in Eindhoven op Oranje-Rood betekende de vierde uitoverwinning op rij voor de Steekneuzen en dat is een clubrecord. Er was nog meer reden tot feest, want het duel in Eindhoven was het honderdste competitieduel van Pinoké met Daan Sabel als hoofdcoach langs de lijn. Oranje-Rood zit in een mindere fase. De ploeg verloor zes van de laatste zeven competitieduels. Hoewel Oranje-Rood nog wel op een negende plaats staat, bedraagt de voorsprong op nummer tien Rotterdam en nummer elf Tilburg slechts een punt.

SCHC kende weinig moeite met het laaggeklasseerde Rotterdam. De 4-1 zege betekende de vierde overwinning op rij voor de ploeg uit Bilthoven voor wie Yibbi Jansen haar 21ste competitietreffer scoorde. In de laatste vier thuisduels met SCHC incasseerde Rotterdam negentien doelpunten. Met 64 treffers heeft de ploeg van coach Brian Vervoort de meest gepasseerde defensie in de Tulp Hoofdklasse Dames.

Blijdschap bij SCHC na een van de vier doelpunten tegen Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...