Round-up Tulp HK (D): Kampong verrast A’dam, Pinoké-Hurley onbeslist

De dames van Kampong hebben in de strijd om een plek in de play-offs zeer goede zaken gedaan. De ploeg won in het Wagener Stadion met 3-4 van lands- en Europees kampioen Amsterdam. Concurrenten Pinoké en Hurley lieten punten liggen door in hun onderlinge wedstrijd met 1-1 gelijk te spelen.

De 75ste editie ontspon zich tot een heerlijke wedstrijd en leverde een verrassende winnaar op. Kampong was in het Wagener Stadion met 3-4 te sterk voor Amsterdam. Al na vier minuten leidde de Utrechtse formatie met 0-2. Amsterdam maakte die achterstand ongedaan, waarna Kampong opnieuw op voorsprong kwam. Ook dit keer kwam Amsterdam terug, maar de 3-4 van Sosha Benninga, oud-speelster van Amsterdam, was de landskampioen te machtig. Het leverde de ploeg van coach Teun de Nooijer de tweede thuisnederlaag in vier dagen op, na de 1-5 zeperd tegen SCHC in de bekerfinale. Het was verder de eerste competitienederlaag op na een reeks van acht duels zonder verlies. Kampong boekte de zevende zege in de laatste acht duels (G1). De voorsprong op achtervolgers Pinoké en Hurley bedraagt nu zes punten.

Blijdschap bij Kampong na de 4-3 zege op Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Met de veertiende nederlaag in negentien competitiewedstrijden lijkt het einde van Bloemendaal in de Tulp Hoofdklasse Dames met rasse schreden dichterbij te komen. Ondanks de voorsprong via Pien Molenaar verloor de ploeg met 2-1 van HGC, voor wie Zoë Admiraal twee keer scoorde. Het was voor Bloemendaal de vijfde nederlaag op rij en kwam al elf competitieduels niet tot winst. Met nog drie wedstrijden te gaan is het gat naar nummer elf Tilburg nog immer zes punten. Voor HGC betekende de winst de derde zege in eigen huis op rij.

De burenruzie in het Amsterdamse Bos stond in het teken van de strijd om het vierde en laatste play-offticket. Pinoké en Hurley wilden hun hoop op deelname aan de play-offs levend houden, maar beide schoten met de puntendeling niet veel op. Doordat Kampong verrassend won van Amsterdam (4-3) is de achterstand opgelopen naar zes punten. Het gelijkspel betekende dat Pinoké voor de zesde wedstrijd op rij er niet in slaagde Hurley te verslaan. Hurley kwam voor de zesde keer in zeven wedstrijden niet tot een overwinning.

Maxime Kerstholt snelt haar tegenstandster voorbij tijdens Pinoké-Hurley. Foto: Koen Suyk

Na drie duels zonder zege stapten de dames van HDM eindelijk weer met drie punten van het veld. In en tegen Tilburg werd met 2-1 gewonnen. Voor Tilburg was het de zevende nederlaag in de laatste acht wedstrijden. Hierdoor kon de ploeg niet profiteren van het puntenverlies van concurrent Rotterdam. Bovendien liep Tilburg ook niet uit op hekkensluiter Bloemendaal. Dat verschil blijft zes punten.

Belén van den Broek wordt gefeliciteerd met haar doelpunt voor HDM tegen Tilburg. Foto: Rogier Balk

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...