Round-up Tulp HK (D): Hurley naar play-offs, KZ gedegradeerd

Het doek is gevallen voor de dames van Klein Zwitserland. De Haagse ploeg verloor op de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames met 4-3 van Rotterdam en speelt volgend seizoen in de Promotieklasse. Feest was er bij Hurley, dat voor het eerst in de clubgeschiedenis de play-offs bereikte dankzij de 2-1 nederlaag van concurrent Pinoké bij Den Bosch.

Den Bosch – Pinoké 2-1

Om nog kans te maken op een ticket voor de play-offs mocht Pinoké geen punten verspelen tegen Den Bosch na de overwinning zaterdag van Hurley op HGC. Daarin slaagde de ploeg van Daan Sabel echter niet. Regerend lands- en Europees kampioen Den Bosch was met 2-1 te sterk. Pinoké haalde in de slotfase van de wedstrijd keepster Kiki Gunneman naar de kant voor een alles-of-niets-offensief. Het werd voor Pinoké niets en de buren van Hurley konden de champagne ontkurken. Door de overwinning steeg Den Bosch ten koste van Amsterdam naar een tweede plaats op de ranglijst.

Kampong – Bloemendaal 3-2

Kampong boekte een uiterst nuttige overwinning op Bloemendaal. Door de zege is de Utrechtse ploeg zo goed als verzekerd van handhaving. Na een bliksemstart van Kampong boog Bloemendaal de achterstand om in een voorsprong. Die voorsprong kon de ploeg niet vasthouden. Nadat Luna Fokke de 2-2 op het bord had gezet, besliste Mea de Vries het duel vlak voor tijd in het voordeel van de Utrechtse ploeg. Bloemendaal blijft door de nederlaag op een tiende plaats staan op twee punten achterstand op HDM.

Blijdschap bij Kampong na de 3-2 van Mea de Vries tegen Bloemendaal. Foto: Bart Scheulderman

Rotterdam – Klein Zwitserland 4-3

Om rechtstreekse degradatie te voorkomen moest Klein Zwitserland in ieder geval winnen van Rotterdam, de nummer elf op de ranglijst. Helaas slaagde de hekkensluiter van de Tulp Hoofdklasse Dames daar niet in. Net als in de heenwedstrijd pakte Rotterdam de volle buit. Klein Zwitserland verloor met 4-3, waardoor de ploeg een stapje terug moet zetten en volgend seizoen in de Promotieklasse speelt.

Blijdschap bij Rotterdam na één van de vier doelpunten tegen Klein Zwitserland. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen Rotterdam en Klein Zwitserland

SCHC – HDM 1-0

Het doelpunt van Elzemiek Zandee was voldoende voor de zeventiende zege van het seizoen voor SCHC. De ongeslagen reeks van SCHC duurt zodoende voort. De teller staat inmiddels op 44 competitieduels. Het record is in handen van Den Bosch. Die ploeg was in de periode november 2015-april 2018 vijftig wedstrijden ongeslagen. Door de overwinning is de eerste plaats van SCHC in de eindstand in de Tulp Hoofdklasse Dames zo goed al zeker en belangrijker, een ticket voor de EHL. HDM blijft door de nederlaag op een negende plaats staan. Het verschil met Bloemendaal, dat de tiende plaats bezet, bedraagt twee punten.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...