Round-up Tulp HK (D): zege HDM, B’daal en R’dam in play-outs

Op de voorlaatste speeldag zijn ook de beslissingen onderin de Tulp Hoofdklasse Dames gevallen. Bloemendaal en Rotterdam spelen play-outs om handhaving op het hoogste niveau. Hierdoor zijn Tilburg, Kampong, HGC en HDM met nog een speeldag te gaan zeker van lijfsbehoud.

Amsterdam – Hurley 5-1

De veertigste Bosderby tussen beide ploegen werd gewonnen door Amsterdam. De formatie van coach Robert Tigges bleef dit seizoen voor eigen publiek ongeslagen. De overwinning betekende ook dat de ploeg al dertien competitieduels op rij zonder nederlaag is (W8 G5). Het was voor Hurley de eerste nederlaag na drie zeges op rij. Hierdoor kon het clubrecord uit 2010 niet worden geëvenaard. De play-offdebutant boekte toen vier zeges op rij.

Bloemendaal – SCHC 0-3

Bloemendaal stond voor een lastige opgave om play-outs te voorkomen. En die opdracht bleek uiteindelijk ook te lastig. Door de nederlaag speelt de ploeg van coach Dave Smolenaars play-outs om handhaving in de Tulp Hoofdklasse Dames. Met de zege is SCHC al 45 competitieduels zonder nederlaag (W36 G9). De ploeg van coach Lucas Judge won tevens 29 van de laatste 32 wedstrijden. Met twee doelpunten verbeterde Yibbi Jansen haar persoonlijk record. Ze maakte dit seizoen al 32 doelpunten voor SCHC: competitie (22), Gold Cup (zeven) en EHL (drie). Daarmee verbeterde ze haar eigen clubrecord van vorig seizoen. Toen maakte ze 31 doelpunten voor de ploeg uit Bilthoven. Dankzij de overwinning sloot SCHC voor de tweede keer in de clubhistorie de reguliere competitie af op een eerste plaats. Dat lukte in 2013-2014 voor het eerst. En dit betekent dat SCHC volgend seizoen opnieuw in de EHL speelt.

Den Bosch – Klein Zwitserland 4-0

Den Bosch toonde geen medelijden met het gedegradeerde Klein Zwitserland. Dankzij vier verschillende doelpuntenmaaksters werd de Haagse ploeg aan de Oosterplas met 4-0 verslagen. Hierdoor is de ploeg van coach Marieke Dijkstra al achttien competitieduels ongeslagen. Voor Klein Zwitserland was het de zesde nederlaag op rij. De ploeg wacht al acht duels op een overwinning.

HDM – Tilburg 2-1

Met de nipte zege op Tilburg speelde HDM zich definitief veilig. Het was voor de Haagse ploeg de 250ste overwinning in de Tulp Hoofdklasse Dames. Ook Tilburg, dat vier competitieduels ongeslagen was, kon na het eindsignaal juichen. Door de nederlaag van Bloemendaal tegen SCHC speelt de promovendus ook volgend jaar op het hoogste niveau.

Vreugde bij Tilburg nadat Mikki Roberts de ploeg op gelijke hoogte heeft gebracht tegen HDM. Foto: Frank van der Leer

HGC – Rotterdam 0-0

Naast Bloemendaal zal ook Rotterdam zich via de play-outs moeten zien te handhaven in de Tulp Hoofdklasse Dames. Voor de zevende keer slaagde HGC er op eigen veld niet in om Rotterdam te verslaan. Door de puntendeling zakte de Wassenaarse ploeg naar de negende positie op de ranglijst. Bovendien is HGC al vijf wedstrijden zonder zege en boekte de formatie in 2023 pas één overwinning.

Pinoké – Kampong 4-4

Beide ploegen maakten er in het Amsterdamse Bos een doelpuntrijke wedstrijd van. Kampong kwam op een 2-0 voorsprong, waarna Pinoké die achterstand omboog naar een 3-2 voorsprong. Na de gelijkmaker van Kampong, kwamen de Steekneuzen opnieuw op voorsprong. Een zege in de 500ste wedstrijd in de Tulp Hoofdklasse Dames zat er niet in voor de ploeg van coach Daan Sabel. Bente van der Veldt maakte de 4-4, waardoor Kampong zich definitief veilig speelde.

Bente van der Veldt juicht nadat ze Kampong op 4-4 heeft gezet tegen Pinoké. Foto: Koen Suyk

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de 21ste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...