Round-up Tulp HK (D): SCHC blijft ongeslagen, zesde plek Tilburg

De dames van SCHC hebben het seizoen in de Tulp Hoofdklasse Dames zonder nederlaag afgesloten. Daarmee is het de eerste club die twee volledige seizoenen op rij geen enkel duel heeft verloren in de reguliere competitie. Tilburg won op de laatste speeldag met 1-0 van Bloemendaal en eindigde als promovendus knap op een zesde plaats. Met 23 doelpunten kroonde Yibbi Jansen zich tot topscorer van de Tulp Hoofdklasse Dames.

SCHC – Pinoké 5-1

Op de laatste speeldag van het reguliere seizoen toonde koploper SCHC geen mededogen met Pinoké. Het werd 5-1 en daarmee is de ploeg al 23 wedstrijden ongeslagen in onderlinge confrontaties met de Steekneuzen. In de competitie is SCHC al 46 duels (W37 G9) zonder nederlaag en boekte de Bilthovense formatie dertig zeges in de laatste 33 wedstrijden.

Kampong – Den Bosch 1-7

Den Bosch legde beslag op de tweede plaats in de Tulp Hoofdklasse Dames, waardoor de ploeg voor het eerst sinds 2017-2018 de reguliere competitie niet afsloot als koploper. Vanwege de tweede plaats begint Den Bosch aanstaande donderdag in de play-offs met een uitwedstrijd tegen Amsterdam. Met de eclatante 7-1 zege op Kampong verlengde Den Bosch haar ongeslagen status naar negentien wedstrijden (W16 G3).

Rotterdam – Amsterdam 0-5

Amsterdam kon nog als tweede eindigen in de Tulp Hoofdklasse Dames, maar had dat niet in eigen hand. Het werd al snel duidelijk dat Den Bosch aan de winnende hand was in Utrecht waardoor Amsterdam de Tulp Hoofdklasse Dames op een derde plaats afsloot. Het laatste duel in de reguliere competitie werd met 5-0 gewonnen. De ongeslagen reeks van de ploeg van coach Robert Tigges werd verlengd naar veertien wedstrijden (W9 G5). Freeke Moes bereikte een persoonlijke mijlpaal. Ze scoorde haar vijftigste treffer in de Hoofdklasse: Oranje Zwart 1, Oranje-Rood 21 en Amsterdam 28.

Hurley – HDM 3-1

Net als de andere deelnemers aan de play-offs won Hurley haar afsluitende wedstrijd van de reguliere competitie. In eigen huis werd HDM met 3-1 verslagen. Met 38 punten sloot de ploeg van Robbert van de Peppel haar beste seizoen in de clubhistorie af. HDM eindigde op een negende plaats.

Tilburg – Bloemendaal 1-0

Het doelpunt van de afscheid nemende Ireen van den Assem bleek het enige doelpunt van de middag. De promovendus sloot het seizoen af op een zesde plaats op slechts twee punten van Pinoké dat als vijfde eindigde. Bloemendaal kan zich opmaken voor de play-outs. Het zelfvertrouwen zal niet heel groot zijn, want tegen Tilburg incasseerde de ploeg van coach Dave Smolenaars de achtste nederlaag in de laatste tien duels.

Ireen van den Assem juicht nadat ze Tilburg op voorsprong heeft gezet tegen Bloemendaal. Foto: Willem Vernes

Klein Zwitserland – HGC 1-2

HGC sloot het seizoen af met een overwinning. Het was pas de tweede zege van de Wassenaarse ploeg dit kalenderjaar. Door de winst steeg de ploeg uiteindelijk nog naar een zevende plaats op de ranglijst. Het al gedegradeerde Klein Zwitserland leed de zevende nederlaag op rij.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de 22ste en laatste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...