Tulp HK (D): Den Bosch koploper,eerste zeges Tilburg en Bl’daal

Den Bosch is de nieuwe koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames. Op de achtste speeldag was de Bossche formatie met 6-1 te sterk voor Rotterdam. Tilburg en Bloemendaal boekten zondag elk hun eerste zege van het seizoen. Tilburg won verrassend met 2-0 op bezoek bij HDM en Bloemendaal was te sterk voor HGC (2-1).

Zeventien wedstrijden moest Bloemendaal erop wachten, maar zondag was het dan eindelijk zover. De ploeg van coach Jeroen Visser pakte de volle buit. HGC werd op ‘t Kopje met 2-1 verslagen. Het was de vijfde nederlaag in acht duels waardoor de Wassenaarse ploeg naar een tiende plaats op de ranglijst zakte. Bloemendaal maakte daarentegen een sprong van plek elf naar positie acht.

Net als Bloemendaal boekte Tilburg de eerste overwinning van het seizoen. In Den Haag werd HDM met 2-0 verslagen. Beide treffers kwamen op naam van Mikki Roberts. Zij is met een totaal van zeven doelpunten de meest trefzekere speelster van Tilburg in het nog prille hoofdklassebestaan van de club. Door de zege steeg Tilburg van de laatste naar de negende plaats. HDM blijft op plek zes.

Oranje-Rood won nog nooit van SCHC en dat lukte ook zondag niet. SCHC was veel beter dan de Eindhovense tegenstander. Yibbi Jansen maakte vier van de zes Bilthovense treffers. Met tien doelpunten neemt Jansen de leiding in het topscorersklassement. Door de zege is SCHC al 34 uitwedstrijden ongeslagen. Het record is in handen van Den Bosch en staat op 35. SCHC blijft derde. Oranje-Rood zakt van de negende naar de elfde plaats.

Yibbi Jansen krijgt de felicitaties naar een van haar vier doelpunten voor SCHC tegen Oranje-Rood. Foto: Bart Scheulderman

Door het puntenverlies van Amsterdam kon Den Bosch bij winst in en tegen Rotterdam de koppositie overnemen. En daar slaagde de ploeg van coach Marieke Dijkstra ook in. Het werd 6-1 mede dankzij drie doelpunten van Maartje Krekelaar. Door de overwinning is Den Bosch al 27 wedstrijden op rij ongeslagen in de Tulp Hoofdklasse Dames. Rotterdam is na de zesde nederlaag van het seizoen de nieuwe hekkensluiter.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de achtste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...