Xan de Waard verkozen tot beste speelster Tulp Hoofdklasse

Xan de Waard is door het hockeypubliek en coaches en aanvoerders van de Tulp Hoofdklasse-teams verkozen tot beste speelster van het afgelopen seizoen. De Waard won de verkiezing met een straatlengte voorsprong op de concurrentie. De middenvelder van SCHC kreeg haar prijs, de Gouden Stick, maandagavond uitgereikt in het Wagener Stadion.

De Waard beleefde een topjaar bij SCHC. Er ging geen wedstrijd voorbij wanneer de centrale middenvelder niet opviel. Een box-to-box-speler, zou je in voetbaltermen zeggen. Eentje die als stofzuiger het vuile werk opknapt voor de eigen defensie, maar ook verdeelt en anderen in staat stelt om uit te blinken. Bovendien steelt De Waard geregeld de show door haar eigen technische skills, waarmee ze door de verdediging van de tegenstander danst. De bal aan een touwtje, een schoolvoorbeeld van 3D-hockey. Het leverde haar drie goals en acht assists op.

De captain van SCHC én Oranje werd maandag voorafgaand aan het Pro League-duel met Duitsland verrast met de eretitel. De Waard werd door de speaker uit de warming-up gevist en kreeg van record-international Teun de Nooijer haar prijs uitgereikt.

De Gouden Stick-verkiezing kwam tot stand dankzij wekelijkse input van de bezoekers van onze site. Zij gaven elk weekend hun uitblinkers van de week door. Na het seizoen vroeg de redactie van hockey.nl de aanvoerders en coaches van alle teams naar hun top-5 van beste speelsters. Hieruit kwam een lijst naar voren, die we later deze week in z’n geheel publiceren op onze kanalen.


Wat vind jij? Praat mee...