ABN-Cup: Bloemendaal, Pinoké, Rotterdam en OR nog in de race

Bloemendaal, Pinoké, Rotterdam en Oranje-Rood zijn de halve finalisten bij de mannen in het ABN AMRO Hockey Weekend. Deze vier ploegen werden woensdagavond poulewinnaar in de groepsfase van het voorbereidingstoernooi. Vrijdag staan de halve finales van de ABN-Cup gepland, zondag worden de prijzen verdeeld.

Bloemendaal bewandelde van dit kwartet de meest bijzondere route richting de poulezege. De vice-kampioen had op het terrein van Amersfoort in een poule van drie evenveel punten als Kampong én Amsterdam, maar was de ploeg met het beste doelsaldo. Dat had Bloemendaal te danken aan de 3-0 zege op Amsterdam, dat via goals van Teun Beins, Casper van der Veen en Jorrit Croon opzij werd gezet.

Oranje-Rood plaatste zich een stuk soepeler voor de halve eindstrijd. In de Brabantse derby – die ook in de eerste ronde van de Hoofdklasse op het menu staat – werd Den Bosch met 2-1 verslagen, door treffers van Jamie van Aart en Thibeau Stockbroekx. In Oss ging vlak daarna ook Laren voor de bijl, de promovendus kreeg maar liefst met 4-1 klop. Dat was mede te danken aan Sam Lane, die twee goals voor zijn rekening nam.

Bij Rotterdam-HDM vlogen de spelers elkaar in de haren. Foto: Willem Vernes

Heet avondje in Zwijndrecht

Ook Pinoké won twee keer op de frisse woensdagavond. Op de velden van Loenen won de kampioen met 2-0 van Klein Zwitserland, dankzij twee treffers van nieuwkomer Joep Troost. Schaerweijde werd daarna met 1-0 verslagen, waardoor de ploeg van Jesse Mahieu doorstootte naar de laatste vier. Pinoké maakt dit jaar z’n rentree in de ABN-Cup, nadat het toernooi vorig seizoen niet in het programma paste van de Steekneuzen.

Rotterdam had op Derby, in Zwijndrecht, shoot-outs nodig om de halve finales te halen. In een heetgebakerd potje met een opstootje werd HDM met 4-2 geklopt. Omdat HGC ook van zijn Haagse buurman won, werd het duel tussen de ploeg uit Wassenaar en Rotterdam beslissend voor de poulewinst. Na dertig minuten stond het 1-1, waarna Rotterdam – waar internationals Thijs van Dam en Tjep Hoedemakers beiden een wedstrijd meededen – de shoot-outs beter nam. Zij liggen daarmee op koers om dit weekend hun titel voor eigen publiek te verdedigen.

Uitslagen voorronden 13 september

Poule A (terrein Loenen)

Klein Zwitserland – Schaerweijde 1-0
Marco Miltkau 1-0

Klein Zwitserland – Pinoké 0-2
Joep Troost 0-1, Joep Troost 0-2

Pinoké – Schaerweijde 1-0
Florent Van Aubel 1-0

Poule B (terrein HC Derby)

HDM – Rotterdam 2-4
Chris Taberima 1-0, Yorben Fontaine 2-0, Jeroen Hertzberger 2-1, Timme van der Heijden 2-2, Pepijn van der Heijden 2-3, Pepijn van der Heijden 2-4

HDM – HGC 0-1
Boris Stomps

Rotterdam – HGC 1-1* (Rotterdam wint na shoot-outs 3-1)
Jeroen Hertzberger | Sam Figge

Poule C (terrein AMHC Amersfoort)

Bloemendaal – Kampong 0-1 
Jip Janssen 0-1

Bloemendaal – Amsterdam 3-0
Teun Beins 1-0, Casper van der Veen 2-0, Jorrit Croon 3-0

Amsterdam – Kampong 1-0
Valentin Verga 1-0

Poule D (terrein Oss)

Den Bosch – Oranje-Rood 1-2
Koen Bijen | Jamie van Aart, Thibeau Stockbroekx

Laren – Oranje-Rood 1-4
Lucas Toscani| Sam Lane (2), Thibeau Stockbroekx, Jamie van Aart

Laren – Den Bosch 2-1
Kenny Bain, Jordi Schramel |  Koen Bijen


Wat vind jij? Praat mee...