Amsterdam stunt met komst Robbert Kemperman

Middenvelder Robbert Kemperman – 228-voudig international – kiest na tien seizoenen Kampong voor een nieuw avontuur. Hij maakt de overstap naar Amsterdam, waar hij wordt herenigd met oud-Kampong-coach Alexander Cox.

Kemperman, die veertien jaar geleden op zeventienjarige leeftijd debuteerde in het Nederlands elftal, begon met hockeyen bij Union in Nijmegen. Via Den Bosch en het Duitse Rot-Weiss Köln kwam hij terecht bij Kampong, waarmee hij tweemaal de landstitel veroverde en één keer de EHL. Kemperman zegt nu toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Er staat een mooi, jong team bij Amsterdam en de ambities zijn groot. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor het team en kijk uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière’, zegt de 31 -jarige middenvelder.

Cox is blij met het inlijven van Kemperman: ‘Voor mij is hij de complete middenvelder. Offensief en defensief sterk. Door zijn inzicht, techniek en ervaring is hij een dirigent op het middenveld. En ik weet uit ervaring wat zijn persoonlijkheid toevoegt aan een team.’

Of Kemperman terugkeert in Oranje is nog altijd onduidelijk. Vooralsnog behoort hij samen met Sander de Wijn, Jeroen Hertzberger en Seve van Ass tot de on hold-groep.


2 Reacties

  1. maartenvdleeoutlook-com

    Lekker zeg! Welkom in Amsterdam!

  2. BJvH

    Jammer dat je weg gaat, maar heel veel succes in Amsterdam. 💙


Wat vind jij? Praat mee...