Bekijk de hoogtepunten van het inhaalduel tussen Tilburg en Kampong

Tilburg heeft in de veel besproken inhaalwedstrijd tegen Kampong voor een stunt gezorgd. De nummer 11 van de Tulp Hoofdklasse Heren hield de Utrechtse grootmacht donderdag op eigen veld op 1-1. Max Kreft maakte een minuut voor tijd de gelijkmaker. 

Het was Derck de Vilder die Kampong op voorspong zette. Kansen waren er voldoende voor de bezoekers, maar gescoord werd er niet meer in het al beladen duel. Bekijk hieronder behalve de doelpunten van Kreft en De Vilder, alle andere hoogtepunten van het inhaalduel.


19 Reacties

  1. walter-driehuis

    Goal van de Vilder lijkt mij t 1e schot en komt boven de plank uit... of zien ze dit als een push/tip in? Zijn er wijze heren of dames hier die mij dat kunnen uitleggen?

    1. jochenvanwestendorp

      Het is geen slag maar meer een flats. Ik weet niet of dat telt als tip in? Goede vraag! Hopelijk kan iemand het verlossende antwoord geven.

    2. feddexh

      Dit wordt gezien als een tip-in. Is het ook.

    3. Nvanas012

      In mijn ogen is dit gewoon een flats en de bal raakte de plank niet dus ik snap niet helemaal waarom dit een geldig doelpunt was.

    4. ronald

      Het is pas een tip-in als de speler zijn stick stil houdt; zonder beweging de bal van richting veranderen. Dat is hier niet het geval, duidelijke slaande beweging en dus geen goal

    5. SanderE

      @ feddexh. Ik ben blij dat je zo overtuigt bent. Maar dit is verre van een tip-in. Anders kunnen we elke onetouch als een tip-in zien.

  2. Martin Verhage 70

    Het is inderdaad een flats, regeltechnisch een slagtechniek. De vraag moet zijn of de bal gelijk of lager dan plankhoogte de lijn passeert, onafhankelijk van de techniek. De scheidsrechter zal het daarop beoordeeld hebben.

  3. jochenvanwestendorp

    Masr als dit een flats, en dus geen tip in, is dan mag bal toch niet boven de plank eindigen; het is dan toch de eerste slag op het goal?

    1. tiemezegelink

      Een retorische vraag lijkt mij...

  4. pipi

    Waarom moet je bij een tip-in je stick stilhouden? Onzin. Een flats is pas een slagbeweging als deze een beweging maakt van een meter, dit is een korte beweging, gewoon een goal.

    1. Nvanas012

      Een flats van een meter? Vgm is het vanaf 30cm ofzo een flats, in ieder geval in de zaal werd je geleerd amper te bewegen met je stick en anders werd het afgefloten voor een flats

    2. SanderE

      Kortom jij wilt zeggen: van kopcirkel mag je ook voor een direct of indirect onetouch (hoog) schot kiezen zolang de flats geen beweging van 1 meter maakt? Of gaat jouw beredenering dan niet op👀?

  5. walter-driehuis

    Mooie discussie mensen..maar de duidelijkheid ontbreekt me toch hier.. op doellijn plankhoogte die is logisch en al lastig zat.. maar tip in of flats.. tja das wel een regel toch? Is er geen bonds ofzo hier die dit kan toelichten? Gaat me overigens niet om de uitslag verder maar om het principe.. ik begrijp de regels gewoon graag....

  6. NielsTervoort

    Korte stootslag wordt in deze situaties als tip gezien. Geldige goal dus

    1. walter-driehuis

      Een stootslag is dus een tip in? Ik vind dit zo wazig allemaal..tippen is toch geen extra kracht aan een bal geven maar slechts de richting aanpassen? Daar past een 'slag' vorm niet bij lijkt me?

    2. SanderE

      Dus een verkorte slag mag ook🤣? Dit is geen geldige goal (wanneer bal boven plankhoogte de lijk passeert).

  7. GlasHalfvol

    Onderstaande is copy/paste uit het spelreglement. Succes ermee :) / Slag: Spelen van de bal door middel van een zwaaiende beweging van de stick naar de bal. Een schuifslag waarbij de stick een lange duwende of slepende beweging maakt voordat de bal wordt geraakt wordt aangemerkt als een slag. / Push: Verplaatsen van de bal over de grond met een duwende beweging van de stick, nadat de stick eerst dicht bij de bal is geplaatst. Wanneer een push wordt uitgevoerd, zijn zowel de bal als de haak van de stick in contact met de grond. / Flats: Een schuifbeweging van de stick naar de bal, met de handen bij elkaar. Wanneer de stick schuin gehouden wordt heet de beweging ‘kapflats’. Beide gelden volgens het spelreglement als slag.

    1. Nvanas012

      Oftewel het doelpunt had moeten worden afgekeurd en Tilburg had moeten winnen. Weer opnieuw?😂

  8. pjklaassen

    Onterechte goal, ik zou hem afkeuren. Ooit een keer uitleg gehad dat de push van kopcirkel “richting” goal als eerste schot gezien wordt. Ook als de push een meter “naast” gaat kan dus beoordeeld worden als eerste schot


Wat vind jij? Praat mee...