David Harte terug bij Kampong: ‘Voel me net een blije puppy’

Het was een dramatische aftocht in de eerste finale tegen Bloemendaal. Kampong-keeper David Harte viel in de shoot-out-serie uit met een blessure. De Ierse doelman werd aangeslagen van het veld afgedragen. Zijn blessure bleek ernstig: een scheur in de hamstring van zijn linkerbeen, waar hij maandenlang voor moest revalideren.

Sinds twee weken zit Harte weer bij de wedstrijdselectie, maar de tweevoudig Wereldkeeper van het Jaar kwam nog niet in actie dit seizoen. Aankomende zondag tegen HGC maakt de 33-jarige Harte hoogstwaarschijnlijk weer zijn opwachting bij Kampong onder de lat. ‘Ik voel me net een blije puppy’, glundert Harte.

‘Zwaarste periode uit mijn leven’

‘Het is echt waanzinnig. Ik kan weer lopen, duiken en springen. Ik kijk terug op de zwaarste periode van mijn leven, niet alleen van mijn hockeycarrière.’ Nooit eerder stond de Ierse doelman namelijk zo lang noodgedwongen aan de kant. Een heel team begeleidde de sluitpost op weg naar zijn terugkeer, waaronder fysiotherapeut Johan Logtenberg van FysioHolland Medicort: ‘Ik ben ongelofelijk trots op David. Hoe hij zich hier doorheen geknokt heeft, is echt bewonderenswaardig. Daar heb ik echt heel veel respect voor.


1 Reactie

  1. lynnBosman

    Mooie reportage, fijn dat hij er weer bij is.


Wat vind jij? Praat mee...