De ‘Anderhalvemeterman’ van Bloemendaal oogst succes met stok

Wie deze dagen op hockeyclub Bloemendaal is, gaat kennis maken met vrijwilliger Jan Kruijswijk met zijn geel-zwarte stok. Met die stok waarschuwt de coronacoördinator van Bloemendaal als mensen zich niet aan de anderhalve meter houden.

‘Met een lach zorg ik ervoor dat de mensen uit elkaar blijven. Alleen de mensen die heel erg veel van elkaar houden, mogen dicht tegen elkaar aan zitten’, zegt vrijwilliger Kruijswijk, die speciaal een ludieke stok heeft gemaakt om iedereen te laten weten dat ze afstand moeten houden.

‘En weet je wat het grappige is? Deze stok is 1 meter 20. Dit is nog niet eens anderhalve meter. Daar moet eigenlijk nog een lineaal bij van dertig centimeter. Ik heb ook gezegd als coronacoördinator: laten we leuke shirtjes maken met elkaar.‘Mussen even niet kussen’. Het is een vrolijke verwijzing naar het broeinest van relaties dat de hockeyclub normaal gesproken is.

De ludieke trui ‘Mussen even niet kussen’. Foto: Koen Suyk

Het is soms moeilijk om afstand te houden op ’t Kopje

Het moet gezegd, met de dubbel op Bloemendaal met Bloemendaal-Amsterdam bij de vrouwen en Bloemendaal-Den Bosch bij de mannen, onder de ogen van Studio Sport, valt het anderhalve meter afstand houden niet mee. Zeker aan de tribunekant is het een komen en gaan van mensen, die vlak langs elkaar lopen.

Er is zeker nog werk aan de winkel op ’t Kopje, waar de vrijwilligers ook denken dat de maatregelen toch strenger zullen moeten, ondanks de aanwezigheid van ‘Anderhalvemeterman’ Kruijswijk, die de hele dag bezig is op Bloemendaal om die afstand te bewaren.

Zijn stok heeft een dubbele functie. Het is een stok waarmee je de afstand kunt laten zien, maar ook een stok om mee te slaan. Langzaam wennen de hockeyers op Bloemendaal aan de tijdelijke corona-situatie. ‘Oh daar is Jan met de anderhalve meter. Er komt steeds meer gewenning. Ik probeer het leuk te houden, maar uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat mensen het ook echt doen.’

Jan Kruijswijk met Ingrid van Werkhoven. Foto: Koen Suyk


8 Reacties

 1. rob-tettero

  Geweldig initiatief want veel clubs lappen de regels behoorlijk aan hun laars zoals Rood Wit vanmiddag niks 1.5 meter

  1. Derrick Bijker

   Dan blijf je daar toch lekker weg!!

 2. coach-devries

  @RickdeVries helaas is mijn reactie gecensureerd door de KNHB (grappig, jouw oproep mag kennelijk wel..) Precies dit soort egocentrische meningen en 'oplossingen' zorgen ervoor dat het virus aan een tweede opmars bezig is.. en 'blijf maar weg, wij doen toch lekker waar we zin in hebben' is de reden dat de (wereld)economie, zorg, gezondheid van (zwakkere) mensen, het dagelijks leven, en straks onze geliefde sport (hoofdklasse t/m jongste jeugd) op z'n gat ligt.. Dus dank voor je toevoeging, namens 7 miljard mensen!

  1. Derrick Bijker

   Je hebt natuurlijk volkomen gelijk. Mijn reactie kwam louter voort uit ‘het blamen’ van hockeyclub Rood Wit. Vind dat persoonlijk nogal sneu om, zeker op zo’n forum, dat soort dingen te gaan benoemen. Er zal overal wel eens wat mis gaan. Los daarvan meet jij jezelf wel een erg grote broek aan door te denken dat je namens 7 miljard mensen mij mag bedanken. Desalniettemin dank voor je terechte reactie.

 3. coach-devries

  Met deze laatste opmerking heb jij dan weer een punt ;-) Het gaat inderdaad niet over RW.. maar laten wij allemaal alsjeblieft ons best doen.. zodat we zo veel mogelijk 'normaal' kunnen blijven spelen (en leven)! In Het Gooi, in de provincie, en natuurlijk ook in Aerdenhout! :-)


Wat vind jij? Praat mee...