De Spelregelvraag: mooie goal, maar mag dit ook?

In de Spelregelvraag van deze week halen we een fragment erbij van afgelopen weekend. In het Wagener Stadion ontving Amsterdam buurman Hurley.

De bezoekers namen in deze derby een verrassende voorsprong, via een fraaie goal van Deegan Huisman. We lichten dat doelpunt er even uit. Want mag het eigenlijk wat de aanvallers van Hurley doen? Zo ja, waarom wel of niet?


12 Reacties

 1. walter-driehuis

  Hogebal zou voorlangs gaan, dan is t gevaarlijk en geen goal lijkt me. Maar das lastig te zien op de video

  1. eefgorter

   Ik denk dat je hier veld en zaalregels verward. Mooie goal, niks mis mee (want geen gevaar).

 2. pjklaassen

  Mooie goal, niks mis mee

 3. arthurknijnenburg@hotmail.com

  Hoog is niet automatisch gevaarlijk. In dit geval gaat de bal inderdaad hoog voorlangs maar wordt nergens gevaarlijk, dus doelpunt.

 4. paulkammeijer

  Speler de hoge bal geeft loopt achter de goal langs, dat mag niet. Geen goal

  1. christiaan-loeber

   Dat is toch pas na het doelpunt?

  2. kasparstevens

   Deden de Duitsers ook een paar jaar geleden, die speler stond dus enorm vrij en scoorde ... Werd alleen toen niet door scheidsrechters nog NL-bank opgemerkt.

 5. RobDux

  Prima goal. Absoluut niet gevaarlijk

 6. berendbroerse

  Zo'n hoge bal beoordeel je op gevaar. Hier niet aan de orde. Prima doelpunt dus. Die aanvaller van de assist mag inderdaad niet opzettelijk achter het doel langslopen, maar dat heeft hier totaal geen invloed op het spel. Liever dat hij achter het doel langsloopt dan ertegenaan.....

 7. solo

  Mooie goal

 8. Mark Bouwman

  Ja, geef mij 100 van die goals, + de bijbehorende spits die (wel) scoort. En speler achter de goal langs: mij lijkt dat dat hier van geen belang is. Hij heeft er geen voordeel van, de verdediging geen nadeel aan immers de goal is gescoord.

 9. HerbvanderGiessen

  Top goal, niks mis mee!


Wat vind jij? Praat mee...