De Spelregelvraag – Zou je hier een strafbal voor geven?

Deze week laten we een heel recent fragment zien in onze Spelregelvraag. Eentje van vorig speelweekend, om precies te zien. We kijken naar een strafcorner van Schaerweijde in het Tulp Hoofdklasse-duel met Den Bosch.

De sleep van de ploeg uit Zeist gaat richting de goal en wordt daar tegengehouden door een speler van Den Bosch. Is dat in dit geval een strafbal waard, vind jij? Natuurlijk kan je zoals altijd reageren – onder vermelding van je eigen naam – onder het bericht. Maar je kan ook stemmen in de poll, die je hieronder ziet. Succes maar weer!

 • Zou je hier een strafbal voor geven?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Zou je hier een strafbal voor geven?  Ophalen van gegevens


11 Reacties

 1. marcovandepol

  Je kan niet zien hoe hoog de bal gaat!

 2. woutervonk

  Tja, ... Het gaat hier om de vraag of de omhoog gekaatste bal (die duidelijk op het doelvlak is gericht) gevaarlijk is. Naar mijn mening kiest de verdediger ervoor om zich zo op te stellen dat hij het risico loopt de bal op z'n lichaam te krijgen. Het heeft er alle schijn van dat de verdediging deze variant kent, want de lijnstop komt heel vroeg van de lijn naar de inlopende aanvaller. Hierbij blokt hij feitelijk vrijwel alle ruimte om de bal richting doel te spelen en met het laag zitten is er een grote kans dat hij de bal op z'n lichaam krijgt. Naar mijn mening is daarom een strafbal de beste voortzetting en niet wat er nu gebeurt een vrije slag voor de verdediging. Het lijkt overigens alsof de scheidsrechter van mening is dat de bal naast zou zijn gegaan en dat hij daarom fluit voor gevaarlijk spel. Zeker uit de beelden van achter het doel blijkt echter onomstotelijk dat de bal op het doel was gericht.

 3. edwin_vermeulen

  Krijgt de lijnstopper de bal op zijn linker hand (die aan de stick zit) of op zijn linker onderarm? Hand = geen strafbal Arm = wel strafbal Wie het ziet mag het zeggen.

 4. JulianVetter

  Strafcorner. De speler maakt shoot. De keeper ligt echter nog achter de verdediger dus naar mijn idee geen zeker schijnend doelpunt indien de verdediger geen shoot had gemaakt. Verder ook geen gevaarlijk spel aangezien de tip-in onder de knie blijft dus wel een strafcorner ipv gevaarlijk spel en uitslaan.

 5. Martijn Teunissen

  Als ik de videobeelden van de toren goed bekijk, dan komt de bal volgens mij op de bovenarm. Was dit niet gebeurd dan was het een doelpunt geweest. Ik zou een strafbal geven

 6. TheodoorRaaphorst

  Het valt niet goed te zien met welk lichaamsdeel de bal tegengehouden wordt. Drie mogelijkheden: 1. De bal lijkt met de stickhand gestopt: in dat geval geen strafbal maar lange corner. 2. Indien de bal tegen de bovenarm afkaatste dan is dat gevaarlijk spel op een korte afstand: geen strafbal en vrije slag voor verdediging. 3. Indien de bal met het been is afgekaatst dan is de verdediger de laatste man voor de doellijn, de keeper staat schuin achter de verdediger, maar ernaast, dus is het wel een strafbal.

 7. eefgorter

  Lastig te zien waar de bal getipte bal de verdediger raakt. Als op het lichaam boven de knie: gevaarlijk en VS verdediging. Als op het lichaam onder de knie: SC. In dat geval geen SB want de keeper ligt er ook nog. Als bal op stick of stickhand dan LC.

 8. peterdenhartog

  Bal zou naast zijn gegaan

 9. pjklaassen

  Strafbal indien niet met de stick hand gestopt

 10. edwin-den-houter

  Absoluut geen strafbal, gewoon gevaarlijk spel. De verdediger staat zeker 1.5 a 2 meter voor de doellijn en de bal komt hoog op haar lichaam dus gevaarlijk spel.

 11. jeannotnierman

  Krijgt ‘ie hm niet op zn stick dan?


Wat vind jij? Praat mee...