Den Bosch-HGC uitgesteld vanwege coronavirus

De wedstrijd Den Bosch-HGC in de Tulp Heren Hoofdklasse van zondag is uitgesteld, omdat een speler van HGC besmet is met het coronavirus. Vorige week werd de dameswedstrijd Amsterdam-HGC vanwege het coronavirus al uitgesteld. 

De competitieleiding heeft in lijn met de actuele aanvullende bepalingen op het bondsreglement een verzoek van HGC ontvangen tot uitstel wegens het coronavirus van de wedstrijd Den Bosch H1 – HGC H1 in de Tulp Hoofdklasse Heren, zo meldt de KNHB op haar website. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op zondag 13 september a.s. om 14.45 uur.

De competitieleiding heeft op basis van de ontvangen informatie besloten de wedstrijd uit te stellen. Aangezien de GGD het contactonderzoek nog niet heeft opgestart, is nog niet vastgesteld wanneer de quarantaine periodes aflopen. Hierdoor volgt de nieuwe speeldatum zo snel mogelijk.

De redactie van hockey.nl zou zondag naar Den Bosch – HGC en doet nu verslag van de wedstrijd tussen Almere en Oranje-Rood.


36 Reacties

 1. MIck

  Dit gaan we dus het hele jaar houden

  1. stekel

   Vermoedelijk wel ja. Je zou mogen verwachten dat de KNHB dus voor aanvang vh seizoen iig de communicatie op orde zou hebben De KNHB had bijna een week voor de dames wedstrijd AMS - HGC al wetenschap van de besmettingen, maar communiceerde er heel laat over. Gelijktijdig met de annulering werd de inhaal datum gepubliceerd. Nu is het onduidelijk wanneer deze inhaal plaatsvind .. Waarom is het nu anders... of wordt er even overleg wat een ieder het ‘beste uitkomt’

 2. goud

  Het schimmige en discutabele knhb spel bereikt nu zelfs het punt waarop ze niet meer bekend maken welk team het verzoek heeft gedaan en hoeveel spelers in quarantaine zijn op het moment van aanvragen en honoreren. Deze teams hadden geen 22 spelers op de lijst ingeleverd én konden ook geen gebruik maken van de aangepaste regels die het mogelijk maken om in deze gevallen spelers die niet op de lijst stonden maar wel lid zijn op te stellen? Waarom zijn die regels eigenlijk ook verandert door knhb? Ze verplaatsen blijkbaar alles met bij een aardige lach van een bekende oid. Ze gebruiken die andere mogelijkheden niet.

  1. goud

   Inmiddels aangepast en dank

 3. goud

  Mooi werkje voor de journalisten van hockey.nl snel uit te zoeken wie het verzoek heeft gedaan

  1. MIck

   Dat heeft niks met schimmig te maken dat is de privacywet

  2. goud

   De privacywetgeving gaat over personen, er kan gemeld worden welke club het verzoek heeft gedaan.

 4. MIck

  Want wat is de meerwaarde daarvan?

  1. goud

   Wil je het graag verbergen?

 5. sachab

  Er werd ook gemeld dat speelsters van Amsterdam besmet/in quarantaine zaten. Waarom nu dan niet bekendmaken welke club uitstel heeft aangevraagd?

 6. edwin-smolders

  Zie website HC Den Bosch

 7. MIck

  Hoezo verbergen? Dit gaan we het hele jaar houden dus hoezo verbergen?

 8. hockeyliefhebber12

  Op website HGC staat dat het om een speler van hen gaat

 9. maartjeklein

  Rotterdam heeft ook een besmette speler.

  1. stekel

   https://www.hcrotterdam.com/site/default.asp?Option=51&NewsID=2919

  2. goud

   Begin deze week getest en “sinds de start van zijn klachten geen contact meer gehad met team....” Hij HCR vergeten ze dat je ook zonder en/of vlak voor de klachten al besmettelijk kan zijn? En dat vlak ervoor was niet toevallig zondag bij het team? Of zijn daar helemaal geen nauwe contacten geweest?

 10. rancoburgzorg

  Zullen we er maar mee stoppen dan? En voetballen gaan kijken?

  1. MIck

   Hoezo stoppen?

  2. goud

   Gewoon spelen! Met die lijst van 22 spelers en mogelijkheid deze aan te vullen én de mogelijkheid jeugd in te zetten meer dan voldoende mogelijkheden

  3. opleidenkey

   Daar heb je precies hetzelfde al. PSG heeft een aantal besmettingen, waaronder Neymar en Mbappé. 1e competitiewedstrijd als regerend kampioen hebben ze verloren van een net gepromoveerde club. Dusssz, er zullen zowel in het hockey, als in het voetbal, en elders, nog wel verrassende uitslagen komen. We zullen het ermee moeten doen, dat is beter dan helemaal niets...

 11. philchapel

  Zosls ik reeds tegen beter weten in uitte na de het Dames-uitstel Amsterdam-Kampong, blijkt het hek nu helaas van de dam te zijn... “Een wedstrijd verplaatsen als daar voor alle betrokken partijen een grondige reden voor is, is okee indien het bij uitzonderingen blijft. Maar afhankelijk van hoe dat virus in het najaar gaat evolueren (het wordt herfst en winter en dan zitten mensen toch doorgaans meer in gesloten ruimtes), kan en gaat elk team waar besmettingen zijn, wedstrijden willen verplaatsen en dan wordt het managen van de kalender een chaos die niet te overzien is. Of zou het niet beter zijn de kalender strak aan te houden (met misschien enkele zonderlinge en acceptabele uitzonderingen) en de teams te verplichten te spelen met de beschikbare krachten? Okee dan krijg je misschien een aantal verrassende resultaten maar dan wordt de competitie tenminste uitgespeeld. Wat is volgens jullie het beste? Ik ben Belg en bij de KBHB zijn ze daar nog niet helemaal of helemaal niet uit.”

  1. opleidenkey

   Je bedoelt Amsterdam -HGC denk ik? Ik zou alles laten spelen, dan maar aanvullen vanuit d2 en/of a1. Je voorkomt daarmee ook dat teams gaan anticiperen op welke wedstrijden echt belangrijk zijn voor ze en hoe fit de selectie is. Ik neem aan dat je bij een verzoek tot uitstel wat meer ‘bewijs’ moet overleggen behalve alleen maar melden dat je 6 spelers of meer hebt met Corona of die daardoor in quarantaine moeten blijven, want je zou eens in de verleiding komen om bij enkele blessures zaken wellicht wat in je eigen voordeel anders voor te doen. En spelers zullen zich dus (ook) beter aan de regels mbt Corona moeten houden. Er zijn er genoeg die van gezelligheid, een hapje en een drankje houden, dat blijft nog wel even een extra en onnodig risico (ik ook hoor, maar ik blijf toch echt even extra thuis nu, laat het wel bezorgen). Blijft topsport toch, dus alles om te winnen..?

 12. loper

  Tsja maar roeien met de riemen die we hebben dit seizoen. N.a.v. dit bericht hoe gaat het met Pro Leaque wedstrijden in oktober, hoor hier niets meer over . Zal wel niet doorgaan. Ben heel benieuwd naar hoe verder met de zaalhockeycompetitie . Blijft akelig stil over dit onderwerp. Vrees dat dat dit niet doorgaat of zonder publiek. Wordt tijd dat hier aandacht aan wordt besteed ivm voorbereidingen.

 13. maus2018

  Zaalhockeyseizoen skippen, zodat je genoeg tijd hebt om het seizoen af te maken. Bovendien kan je tijdens de corona maar beter buiten zijn dan binnen. Corona vindt stinkende hallen prettig.

  1. risa

   Die grote blaashallen met hun mechanische ventilatie zullen het probleem niet zijn denk ik? Al die kleine achteraf sporthokjes waar de binnen temperatuur standaard 38 graden is en de luchtvochtigheid 99%... en de zweetdampen uit 1955 nog de odeur beheersen ... die worden denk wel een probleem?

  2. maartjeklein

   Lang leve de blaashallen!

 14. rustaaagh

  Er zijn ventilatiesystemen die de lucht van buiten halen en de lucht praktisch helemaal vervangen door buitenlucht. Daarnaast zijn er filterapparaten die nog een extra cleaning doen en ook nog eens andere apparaten die de bestaande lucht in een hal vrijmaken van het virus. Het niet laten doorgaan van zaalhockey zou niet nodig hoeven zijn. Andere zaalsporten zoals zaalvoetbal, volleybal enz beginnen binnenkort of zijn al begonnen. Daar kan je iig ook nog eens ervaring van terug krijgen.

  1. maus2018

   Er moeten ongetwijfeld straX meerdere wedstrijden ingehaald worden, en door het skippen van de zaalcompetitie krijg je meer ruimte om de Veldcompetitie af te maken. Bovendien is het handhaven van publiek op 1,5 meter in de hallen een kanslose missie. Inhalen van zaalhockeywedstrijden is al helemaal geen ruimte voor.

 15. p-smits

  Zaalcompetitie skippen? We kunnen toch ook gewoon het veldseizoen overslaan......

  1. maus2018

   Waarom skippen? Simpel; Omdat cornona binnen meer besmettingen maakt dan buiten.

 16. goud

  De onduidelijkheid over de quarantaine duur voor de 6 huisgenoten is ook apart, deze is 10 dagen na het laatste contact met de besmette speler. Als er geen klachten komen in die periode. Ik neem aan dat die 6 zelf weten wanneer ze voor het laatst thuis zijn geweest. Zonder klachten geen test dus wat is er onduidelijk? Of er nog klachten komen?!? Het wordt nu afgeschoven op bron- en contact onderzoek van de GGD maar dat is onterecht; dat gaat om de zoektocht naar contacten van de besmette persoon. Maar voor deze hockey wedstrijd gaat het alleen om die 6 huisgenoten (of nog meer selectie spelers?). Of mis ik misschien iets?

 17. Runa Honig

  Ik vind dat alles in het teken moet staan van de OS volgend jaar. Dat betekent dat in ieder geval de internationals zoveel mogelijk moeten kunnen spelen en trainen en dat de competitie als ondersteuning moet dienen en niet als hinderpaal. Geen uitstel van wedstrijden, dan maar aanvullen met heren 2 of jeugd, en geen zaalhockey, laten we daar maar eens mee beginnen. En als het virus verder om zich heen grijpt, een bubbel creëren en een kleine competitie met topploegen in toernooi vorm afwerken en desnoods herhaal je dat. Alles moet wijken voor de OS, de reguliere competitie wordt toch geen graadmeter.

  1. goud

   Geen gekke gedachte om de OS er bij te betrekken en langere termijn te bekijken!

  2. aernoud-lippmann

   Welke OS ........ Parijs 2024 ? Zonder vacin zijn er geen spelen in 2021 ! Dus “ gewoon “ op huidige weg verder gaan en wellicht in voorjaar wat meer dubbels voor de gedupeerde ploegen

 18. Valley in the Alps

  Promotieklasse Dames: HCKZ tegen Nijmegen is afgelast volgens de website. Nog geen reden genoemd ... next!


Wat vind jij? Praat mee...